Παρασκευή 4 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Μια νίκη... διπλή πρόκριση

Την πρόκρισή του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας εξασφάλισε από χτες ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Μάλαγα με 69-60. Ετσι, σε συνδυασμό και με την ήττα της Φενέρ από τη Λαμποράλ (95-73) οι «πράσινοι» σφράγισαν από χτες το εισιτήριο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ΣΕΦ. Εκεί, κόντρα στους αιώνιους αντιπάλους τους (που έχουν προκριθεί και αυτοί) οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν την 3η θέση. Ο Παναθηναϊκός, παρά τις κάποιες κάμψεις στην απόδοσή του (στο τέλος του α' μέρους και στην αρχή του β'), είχε ουσιαστικά το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος (24-12, 31-23, 47-37, 52-39, 60-43) επιβάλλοντας το ρυθμό του και εγκλωβίζοντας τους αντιπάλους του. Με τον Διαμαντίδη να είναι ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας, τους Γκιστ και Κάρι να προσφέρουν λύσεις κάτω από το καλάθι και από μέση απόσταση και την πολύ καλή αμυντική λειτουργία (κυρίως στο β' μέρος) που έκοβε το ρυθμό των αντιπάλων, το «τριφύλλι» έφθασε στο τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός: Μπράμος 8, Κάρι 8, Μπατίστ 3, Φώτσης 4, Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 3, Διαμαντίδης 13, Γκιστ 6, Ματσιούλις 5, Ράιτ 2 (δεν έπαιξε ο Γιάνκοβιτς, εκτός δωδεκάδας ο Παππάς). Ουνικάχα Μάλαγα: Σαμπόνις 7, Ουρτάσουν 3, Κάλογουεϊ, Σουάρεθ 7, Γκρέιντζερ 8, Βάσκεθ 8, Τούλσον 6, Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 6, Κέινερ-Μέντλεϊ 1, Στίματς 12.

  • Τη νίκη περισσότερο πλέον για λόγους γοήτρου θέλει ο Ολυμπιακός σήμερα κόντρα στην Εφές (21.00 NS2) στην Κωνσταντινούπολη αφού οι χτεσινές ήττες των Μάλαγα και Φενέρ έδωσαν το εισιτήριο για την οκτάδα και στους «ερυθρόλευκους», ακόμα και εάν κάνουν δυο ήττες στα εναπομείναντα παιχνίδια (σήμερα και στο ΣΕΦ με ΠΑΟ). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί από την αρχή μέχρι το τέλος και να μην υποτιμήσουν την Εφές λόγω της βαθμολογικής διαφοράς. Οσον αφορά τις δυο βασικές απουσίες, των Περπέρογλου και Πρίντεζη, που θα έχει για μια ακόμη φορά η ομάδα, ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως αποδυναμώνουν την ομάδα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως όσοι έχουν κληθεί να τους αντικαταστήσουν έχουν προσφέρει τα μέγιστα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ