Κυριακή 30 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κριτήριο για το λαό η στάση απέναντι σε ΕΕ και κεφάλαιο

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση της ΚΟ Μακεδονίας για τα 15 χρόνια από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας

  • 15 χρόνια πριν η επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία απέδειξε ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι ιμπεριαλιστικές ενώσεις που συγκροτήθηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του κεφαλαίου και όχι φυσικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Κάτι που μόνο το ΚΚΕ το αναδείκνυε τότε.
  • Να πάμε στην κάλπη με κριτήριο τη στάση που κρατάει το κάθε κόμμα στα βασικά, στα στρατηγικά ζητήματα, που καθορίζουν την πορεία της χώρας και τη ζωή των εργαζομένων.
  • ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος θα φέρει και θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη. Και οι δυο μιλάνε για διασφάλιση της πορείας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Ο ένας με το κουστούμι του προεδρεύοντος της ΕΕ, ο άλλος με το κουστούμι του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν.
  • Είναι «παραμύθι» η κυβέρνηση υπέρ του λαού χωρίς ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Το ζήτημα είναι εδώ και τώρα να οργανώσουμε τη δική μας μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση παντού, απέναντι στην εργοδοσία, στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις τους, συνολικά στην εξουσία τους, στην ΕΕ. Ετσι θα μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση και θα ανοίξει ο δρόμος για να έρθει ο λαός στην εξουσία.

ΣΕΛ.  6   -  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ