Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σε κατάφωρη αντίθεση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τις προάλλες, από την Αστόρια της Νέας Υόρκης, έκανε λόγο για την ανάγκη συζήτησης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, των «κυριαρχικών δικαιωμάτων επί ορισμένων νήσων» στο Αιγαίο. Συχνά - πυκνά, ασχολείται με το θέμα της «τρομοκρατίας» και απαιτεί τη λήψη μέτρων, πρώτα και κύρια, τη θέσπιση σκληρών αντιδημοκρατικών νόμων και διατάξεων, όπως ο «τρομονόμος». Προχτές, στη Ρόδο, «νοστάλγησε» το σχέδιο Μάρσαλ και τη συμβολή του «στην απομάκρυνση των κομμουνιστών». Και μπορεί, βέβαια, να μην εκφώνησε το συγκεκριμένο σημείο της γραπτής ομιλίας του, αλλά το γεγονός αυτό φανερώνει αποκλειστικά και μόνο ορισμένες αμφιβολίες για την ...ωριμότητα των συνθηκών. Τίποτε άλλο.

Για τον Αμερικανό «ανθύπατο» στην Αθήνα, μιλάμε. Τον κ. Ν. Μπερνς. Και μη μας πει κανένας ότι όλ' αυτά γίνονται, επειδή οσονούπω πρόκειται να αποχωρήσει από τη χώρα μας. Και ο επόμενος, την ίδια πολιτική, τα ίδια συμφέροντα και τους ίδιους στόχους θα υπηρετεί. Πολιτικές και στόχοι, οι οποίοι έρχονται σε ευθεία και κατάφωρη αντίθεση με τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας, την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Αυτή είναι η αλήθεια.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ