Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνδιασκέπτονται για την «Ελιά»

Συνδιάσκεψη ενόψει της καθόδου στις ευρωεκλογές της ελληνικής «Ελιάς» συνδιοργανώνουν το Σαββατοκύριακο το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα Λοβέρδου, οι «58» και άλλες κινήσεις της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας. Αλλη μια προσπάθεια στο πλαίσιο αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και συγκρότησης «τρίτου» πόλου σταθεροποίησης του συστήματος.

Στη συνδιάσκεψη θα μιλήσουν οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα: Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Λοβέρδος («Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»), Γιάννης Βούλγαρης (πρωτοβουλία των «58»), Ηλίας Μόσιαλος («Δυναμική Ελλάδα»), Παναγιώτης Βλάχος («Μπροστά»), Νίκος Διακουλάκης («Πρωτοβουλία Β»), Γιάννης Τούντας («Πολιτεία 2012»), Γιάννης Ράπτης («Νέοι Μεταρρυθμιστές»). Ομιλίες αναμένεται να γίνουν και από ευρωβουλευτές και υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές. Τη συνδιάσκεψη θα κλείσει με ομιλία του ο Μάρτιν Σούλτς, υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών της ΕΕ για την προεδρία της Κομισιόν.

Κατά δημοσιογραφικές πηγές, παρών στη συνδιάσκεψη αναμένεται να είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αποδεχόμενος πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Λέγεται ότι ανάλογη πρόσκληση αναμένεται να απευθύνει ο Βενιζέλος και στον Γιώργο Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ