Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... στον ευρωμονόδρομο!

Κατ' αρχήν πρέπει να αποκαλύψουμε ένα τέχνασμα. Ο Π. Τριγάζης μπουρδουκλώνει διαφορετικές ιστορικές εποχές. Την εποχή του Σεν Σιμόν και του Ουγκό, που ακόμα υπήρχαν αστικές και εθνικές επαναστάσεις ενάντια στις ευρωπαϊκές μοναρχίες και δεσποτείες, με τη σύγχρονη εποχή του καπιταλισμού. Μεγάλο ιστορικό άλμα!!

Θυμίζουμε ότι ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν είχε τεθεί στο εργατικό κίνημα να υιοθετήσει το σύνθημα των «Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», αυτός που είχε αντιταχθεί ήταν ο Λένιν, σημειώνοντας ότι σε συνθήκες του καπιταλισμού, οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης θα είναι είτε απραγματοποίητες είτε αντιδραστικές και ότι μόνο σε συνθήκες σοσιαλισμού μπορεί το εργατικό κίνημα να υιοθετήσει το σύνθημα όχι μόνο για την ένωση της Ευρώπης αλλά όλου του κόσμου. Θέση που επιβεβαιώθηκε περίτρανα από την πορεία της ΕΟΚ-ΕΕ.

Θυμίζουμε επίσης ότι το «όραμα» της Ενωμένης Ευρώπης υπήρξε όραμα και της ναζιστικής Γερμανίας, εξασφαλίζοντας τη γερμανική επικυριαρχία και την αντιμετώπιση της ΕΣΣΔ. Στόχος που ήταν άλλωστε αντικείμενο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Θυμίζουμε επίσης ότι η ΕΟΚ από τα γεννοφάσκια της ήταν αντιδραστική και ο πρώτος λόγος συγκρότησής της γύρω από το γαλλογερμανικό άξονα ήταν η αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κρατών.

Τέλος, το όραμα του Ζ. Ντελόρ και όσων έχουν ενσωματωθεί στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες (Μάαστριχτ κλπ) είναι που πληρώνουν σήμερα οι λαοί της Ευρώπης. Εκτροπή υπάρχει μόνο στη φαντασία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ