Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Σχολή Εθνικής Αμυνας ο Αμερικανός πρέσβης

«Ενημέρωση» για τους «Κύριους Στρατηγικούς Προσανατολισμούς των ΗΠΑ» φρόντισε να κάνει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα David D. Pearce, στη Σχολή Εθνικής Αμυνας, (ΣΕΘΑ) εν μέσω δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ μετέβη στη ΣΕΘΑ τη Δευτέρα, λίγα 24ωρα μετά τη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ στο Ζάππειο με τη συμμετοχή και του γγ του ΝΑΤΟ. Μια μέρα μετά, μετέβη στη ΣΕΘΑ και ο Ισραηλινός πρέσβης προκειμένου επίσης να παρουσιάσει στους σπουδαστές τους «Κύριους Στρατηγικούς Προσανατολισμούς του Ισραήλ».

Σημειωτέον, η ΣΕΘΑ υπάγεται διοικητικά και εκπαιδευτικά στο ΓΕΕΘΑ. Αποτελεί το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικού προσωπικού ανώτερης βαθμίδας, καθώς και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, υπουργείων, δημοσίων οργανισμών και λοιπών φορέων, παρέχοντας γνώση στον ευρύτερο τομέα των Στρατηγικών Σπουδών. Σκοπός οι σπουδαστές να καταστούν ικανοί να χειρίζονται θέματα Αμυνας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ