Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Στο λαό για τις ανάγκες του το Ελληνικό και το παραλιακό μέτωπο

Συνέντευξη του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής στο ρ/σ «Αθήνα 9,84»

Στη φωτογραφία, τμήμα της παραλίας του Ελληνικού περιφραγμένης από επιχειρηματικά συμφέροντα

Eurokinissi

Στη φωτογραφία, τμήμα της παραλίας του Ελληνικού περιφραγμένης από επιχειρηματικά συμφέροντα
Με τις κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της έκτασης-φιλέτου του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού «θα προχωρήσει κανονικά», χτες το απόγευμα έληξε η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Η μοναδική προσφορά που είχε «στα χέρια» του» το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι χτες ήταν αυτή της «Lamda Development», καθώς η ισραηλινή «Elbit» αποσύρθηκε, ενώ η «London & Regional Properties» είχε διατυπώσει αίτημα τετράμηνης παράτασης στο διαγωνισμό.

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, αλλά και γενικότερα των εξελίξεων στο «παραλιακό μέτωπο» μίλησε χτες σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και την δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, απ' όπου και τα αποσπάσματα που ακολουθούν:

--...Στο θέμα του Ελληνικού και εδώ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Εμείς λέμε μητροπολιτικό πάρκο, να σταματήσει η ασφυξία που υπάρχει, να μπορεί δωρεάν ο κόσμος να έχει κάποιες δραστηριότητες, πολλές δραστηριότητες σ' αυτόν τον τομέα. Αρα το θέμα της ιδιωτικοποίησης συνολικά, γιατί άπτεται και με το Ελληνικό, είναι σοβαρό και κεντρικό θέμα.

-- Επειδή συμβαίνει να μένω σε αυτή την περιοχή, λίγο πιο μπροστά στο παραλιακό τόξο, αναρωτιέμαι αν το ΚΚΕ θέλει να μείνει η κατάσταση ως έχει...

-- Οχι βέβαια. Το αντίθετο ακριβώς. Εμείς εδώ και πάρα πολλά χρόνια όχι μόνο για το Ελληνικό, αλλά συνολικά για το παραλιακό μέτωπο έχουμε καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις. Ξεκινάμε όμως από μια συγκεκριμένη λογική. Πώς θα αξιοποιηθεί η περιοχή; Σε όφελος του λαού ή των επιχειρηματικών ομίλων; Γιατί σήμερα για να πάει να κάνει μπάνιο μια οικογένεια σε μια οργανωμένη πλαζ ξέρετε πόσα χρήματα θέλει. Εμείς, λοιπόν, λέμε να ανοίξουν όλα αυτά για να μπορεί ο κόσμος τουλάχιστον να απολαμβάνει αυτή τη θάλασσα που έχουμε.

Οπως επίσης για το Ελληνικό έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Για μητροπολιτικό πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων. Και ξέρετε, αν θέλετε, μπορούμε να κάνουμε και μια σύγκριση για να αντιληφθεί ο κόσμος πού οδηγήθηκε η Τοπική Διοίκηση όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οταν θέλει κάποιος να πάει τα παιδιά του -δεν θέλω να ονομάσω, γιατί είναι συγκεκριμένη επιχείρηση- για να παίξουν ένα Σαββατοκύριακο, πού θα τα πάει. Πηγαίνει σε συγκεκριμένα κέντρα, ας το πω έτσι, με πολλές δραστηριότητες και που πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του. Εμείς, λοιπόν, έχουμε μια διαφορετική πρόταση και για το Ελληνικό και συνολικά για το παραλιακό μέτωπο.

-- Εχετε κάνει οικονομική μελέτη για την πρότασή σας;

-- Οικονομική μελέτη πρέπει να γίνει. Αρκεί να το αποφασίσουμε. Από πού εξαρτάται δηλαδή η οικονομική μελέτη;

-- Στη βάση των οικονομικών δεδομένων, πόσο θα κοστίσει, τι θα αποφέρει...

-- Φυσικά θα είναι επεξεργασμένη, αλλά αυτό το θέμα είναι άλλου είδους συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε. Ολα αυτά. Πού θα βρεθούν τα λεφτά και ποιος θα ωφεληθεί; Γιατί φαντάζομαι καταλαβαίνει ο καθένας ότι ο κάθε επιχειρηματίας ή οτιδήποτε άλλο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα τα πάρουν, δεν τα παίρνουν για την ψυχή της μάνας τους, ούτε και για να ωφεληθεί ο λαός. Τα παίρνουν για να βγάλουν κέρδη και μάλιστα μεγάλα κέρδη. Ποιος τα πληρώνει;

-- Αυτοί είναι οι όροι της αγοράς...

-- Η διαφορετική πολιτική η δική μας αυτή είναι. Τους όρους της αγοράς και του συστήματος φαντάζομαι ότι τους βιώνει πάρα πολύ καλά ο ελληνικός λαός σήμερα. Οταν εμείς προειδοποιούσαμε για όλη αυτή την κατάσταση, κάποιοι νόμιζαν ότι τέλος πάντων είναι φοβίες και ότι είμαστε εκτός τόπου και χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ