Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η επιλογή που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα

Σε συγκέντρωση στην Αμφισσα μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Από την περιοδεία του Γ. Μαρίνου στο νοσοκομείο της Αμφισσας
Από την περιοδεία του Γ. Μαρίνου στο νοσοκομείο της Αμφισσας
Την Αμφισσα επισκέφθηκε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Μαρίνος. Το πρωί, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην πόλη, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Αμφισσας και το κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Το απόγευμα, ο Γ. Μαρίνος μίλησε σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ομιλία του, κάλεσε κάθε εργαζόμενο «να μετρήσει καλά την επιλογή του και να χρησιμοποιήσει στοχευμένα την ψήφο του με κριτήριο τη στάση του κάθε κόμματος απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και την ΕΕ. Να ξεδοντιάσει τους υπερασπιστές της λυκοσυμμαχίας και να δει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι αποκαλούμενοι αντιμερκελιστές κρύβουν πίσω από πρόσωπα και συνθήματα το βασικό πρόβλημα. Κρύβουν ότι η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων που συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να επεκταθούν σε νέες αγορές, να εκμεταλλευτούν συνεχώς και πιο άγρια την εργατική τάξη, τους λαούς».

Να γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος της χώρας

Τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης και συστράτευσης με το ΚΚΕ, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να παλέψει ο λαός να γίνει δική του περιουσία ο πλούτος που υπάρχει στη χώρα και στην περιοχή:


«Μιλάμε για το ορυκτό πλούτο της Φωκίδας, για τον βωξίτη, τον μπετονίτη, τον περλίτη, τον ζεόλιθο και άλλα πολύτιμα υλικά. Γιατί να είναι στα χέρια του Μυτιληναίου, του Ηλιόπουλου, του Κυριακόπουλου και των άλλων οικονομικών ομίλων, να γίνεται ο πλούτος αυτός κέρδη για τους λίγους, που εκμεταλλεύονται τους πολλούς;

Η Στερεά Ελλάδα τα έχει όλα. Εχει τα μεταλλεία της περιοχής και παραγωγικές δυνατότητες για σιδηρονικέλιο, ανοξείδωτο χάλυβα και άλλα μέταλλα, τσιμέντο, ναυπηγεία, επεξεργασία ξύλου, ανάπτυξη της χημικής βιομηχανίας, της αμυντικής βιομηχανίας. Τώρα τα κλείνουν, τα ξηλώνουν οι καπιταλιστές και το κράτος τους.

Επιδρά ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η μεταφορά κεφαλαίων και δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, οι κρίσεις, αυτό που κρίνει είναι το κυνηγητό του κέρδους.

Ενώ, όλα αυτά μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του. Να κοινωνικοποιηθούν ο ορυκτός πλούτος, η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, οι Μεταφορές, η Αμυντική Βιομηχανία, το εμπόριο, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, να γίνουν λαϊκή περιουσία, να αναπτυχθεί η χώρα και η περιοχή μας με κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος».

Χρειάζεται, συμπλήρωσε «ισχυρό ΚΚΕ γιατί παλεύει, γιατί πάλεψε κι αυτές τις μέρες στο πλευρό της αγροτιάς, των μικρών και μεσαίων παραγωγών της ελιάς, στην Αμφισσα και στη Φωκίδα, των κτηνοτρόφων για να μη χάσουν το σπίτι τους, το χωράφι τους από τις τράπεζες, τους μεγαλέμπορους και τους βιομήχανους αγροτικών εφοδίων, τους εμπόρους των ζωοτροφών, για να αποσυρθεί τώρα ο νόμος που τους εξοντώνει με την αβάσταχτη φορολογία, για να αυξηθούν οι τιμές παραγωγού, να μειωθεί το κόστος, να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο που το απολαμβάνουν σήμερα οι εφοπλιστές.

Από την πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου
Από την πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου
Μέσα σ' αυτήν την πάλη μπορούν να συγκεντρωθούν δυνάμεις και να ενισχυθεί ο αγώνας για ριζικές αλλαγές, για να κοινωνικοποιηθεί η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και να οργανωθεί ο παραγωγικός αγροτικός συνεταιρισμός, ώστε να ζωντανέψει η ύπαιθρος και να εξασφαλιστούν υγιεινά διατροφικά προϊόντα για το λαό μας, να αξιοποιηθεί και η αγροτική παραγωγή για την ανάπτυξη εμπορικών, οικονομικών σχέσεων με άλλα κράτη και λαούς.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, γιατί η πρότασή του για την ανάπτυξη του λαϊκού τουρισμού ακουμπά στα σημαντικά γεωγραφικά, φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής και μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες για ξεκούραση, για αναψυχή.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, γιατί στέκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, κατά των μονοπωλίων που τους συντρίβουν, κατά της αισχροκέρδειας των τραπεζών και της σκληρής φορολογίας.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, γιατί δίνει τη μάχη για να μην κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ, οι μονάδες Υγείας, για να καταργηθούν τα χαράτσια, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Αμφισσας και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, αλλά και για να γίνει η ριζική αλλαγή, να κατακτηθεί αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με βάρος στην πρόληψη, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με σύγχρονα καλά στελεχωμένα και εξοπλισμένα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, να υπάρχει φροντίδα για τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ψήφο στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση», γιατί αυτή η επιλογή αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικεί σπίτια και λαϊκές περιουσίες 50 χρόνια μετά(2023-11-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τις απολύσεις στα μεταλλεία(2006-05-25 00:00:00.0)
Ο Ν. Αγγελόπουλος υποψήφιος νομάρχης(2002-06-29 00:00:00.0)
Μεγάλη απήχηση βρίσκουν οι θέσεις της ΝΑΣ(1998-09-30 00:00:00.0)
Φιέστα μακριά από τα προβλήματα(1998-05-14 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο κατά των απολύσεων και της ανεργίας(1997-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ