Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΓΑΡΩΝ
Με ΜΑΤ και συλλήψεις αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα δικαστήρια
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα δικαστήρια
Υπό την ισχυρή παρουσία των δυνάμεων καταστολής ΜΑΤ και ΥΜΕΤ που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χτες, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, οι οκτώ συλληφθέντες της κινητοποίησης στα πλευρικά διόδια της Πάχης Μεγάρων την Κυριακή. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 26 Φλεβάρη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θριασίου Μεγαρίδος με το ΚΚΕ, Αντώνης Χοροζάνης. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια από κατοίκους των Μεγάρων, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μεγάρων και την Τομεακή Επιτροπή Θριασίου του ΚΚΕ. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «λαϊκοί αγώνες να οργανωθούν, όλα τα διόδια να καταργηθούν», «τους δρόμους τους φτιάχνουν οι εργάτες και όχι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες».

Στη συγκέντρωση, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Σε δήλωσή του, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε:

«Θέλουμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και αυταρχική πράξη της κυβέρνησης, με τη σύλληψη των κατοίκων των Μεγάρων και δημοτικών συμβούλων και απαιτούμε να ελευθερωθούν άμεσα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος κράτησης, έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να παλέψουν, για να υλοποιήσουν την πρόταση που και εμείς έχουμε, να καταργηθούν τα διόδια. Εχει πληρώσει γι' αυτά ο ελληνικός λαός, δυο και τρεις φορές».

Υπενθυμίζουμε ότι οι οκτώ συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια επίθεσης των αστυνομικών εναντίον της κινητοποίησης την Κυριακή 23 Φλεβάρη που διοργανώθηκε από 21 φορείς των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, στα πλευρικά διόδια της Πάχης Μεγάρων. Οι κάτοικοι αρχικά είχαν ανοίξει τις μπάρες για να περάσουν ελεύθερα τα οχήματα και αργότερα απέκλεισαν για πέντε λεπτά της ώρας τη μία κατεύθυνση της Εθνικής οδού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις με τον Θ. Παφίλη(2014-05-10 00:00:00.0)
Να δυναμώσει ο αγώνας για να ανήκουν οι οδικοί άξονες στο λαό(2014-02-12 00:00:00.0)
Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια(2014-02-08 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2010-10-22 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2010-08-29 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2010-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ