Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ
Δράμα χωρίς τέλος

Αλλο ένα άψυχο σώμα, αυτό ενός κοριτσιού, βρέθηκε χτες στο τουρκικό σκάφος «COZNURU», το οποίο είχε ναυαγήσει τον περασμένο μήνα κατάφορτο με 28 πρόσφυγες έξω από το Φαρμακονήσι. Συνολικά δώδεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλοί από τους 16 διασωθέντες είχαν καταγγείλει το Λιμενικό ως υπεύθυνο για το ναυάγιο του πλοιαρίου. Το ναυάγιο, όπως και πολλά άλλα στο Αιγαίο, συνέβη μετά την ενίσχυση των αντιμεταναστευτικών μέτρων στα θαλάσσια και χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Κατά τη διάρκεια του χτεσινού ελέγχου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη της σορού, η οποία είχε εγκλωβιστεί στο κατώτερο σημείο της πρωραίας φρακτής. Η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου και κατόπιν εντολής της αρμόδιας ανακρίτριας Ρόδου, θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Δωδεκανήσων, για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες μετά το ναυάγιο, σε παραλία της Τουρκίας είχαν βρεθεί δύο σοροί, άλλες τέσσερις πριν από λίγες μέρες ανασύρθηκαν από το αλιευτικό σκάφος, ενώ τρεις σοροί βρέθηκαν προχτές. Η ανέλκυση του τουρκικού σκάφους υλοποιήθηκε από ομάδα της ΜΥΑ του ΛΣ και με τη συμμετοχή του Υ/Γ-Ω/Κ πλοίου «ΣΤΡΑΒΩΝ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Καμαρώνουν για τις διώξεις

Πάνω από 100.000 «παράνομους μετανάστες», όπως χαρακτήρισε τους εξαθλιωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της παγκοσμιοποίησης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, θα έχει διώξει η χώρα μας μέχρι το 2015. Αυτό τόνισε χτες ο υπουργός, μιλώντας κατά τη διάρκεια παρουσίασης προγράμματος ...εθελοντικής επιστροφής και επανένταξης μεταναστών χωρίς χαρτιά στις χώρες καταγωγής τους. Ο Ν. Δένδιας εξήρε το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει συγκροτήσει «το πιο σύγχρονο σύστημα χειρισμού των παράνομων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ