Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αστυνομικοί σε ρόλο ... σχολικού φύλακα!

Συζητήθηκε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το έγγραφο της ΓΑΔΑ που προκαλεί αντιδράσεις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση της κυβέρνησης να εντείνει με απροκάλυπτο τρόπο τις διώξεις μαθητών - γονιών και εκπαιδευτικών που αμφισβητούν και αντιπαλεύουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο σχολείο και να επιχειρήσει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε... συνεργάτες της αστυνομίας! Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Λ. Κανέλλη σχετικά με το έγγραφο της ΓΑΔΑ, με το οποίο καλεί όλα τα Αστυνομικά Τμήματα να καταγράψουν όλα τα σχολεία της περιοχής τους, να κάνουν προσωπικές επαφές με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής τους και να συντάξουν σχετικές αναφορές.

Οπως είπε ο υπουργός, πρόκειται για έγγραφο που υπογράφει ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος και εκδόθηκε στις 5 Φλεβάρη. Είπε ότι «το έγγραφο είναι απολύτως νόμιμο και ορθό» και «θέτει το πλαίσιο αποστολής της ελληνικής αστυνομίας ως προς το συγκεκριμένο θέμα»! Ενώ πρόσθεσε προκαλώντας ανοιχτά: «Η ΕΛ.ΑΣ. έχει υποχρέωση να προστατέψει τα παιδιά και τους χώρους γύρω από τα σχολεία. Πρέπει να προστατευθούν και μάλιστα τώρα που δεν υπάρχουν σχολικοί φύλακες»! Η ΕΛ.ΑΣ., κατά τον υπουργό, «πρέπει να διασφαλίσει τον πέριξ χώρο του σχολείου, ώστε να μη γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Και θα πρέπει να έχει αυτήν την πληροφόρηση, αν γίνεται κάτι τέτοιο ή αν γίνεται κάτι άλλο»!

Η κυβέρνηση εντείνει την τρομοκράτηση και την επίθεση σε βάρος παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών. Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα, μαθητές Λυκείου στο Κερατσίνι κλήθηκαν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής να απαντήσουν σχετικά με τις καταλήψεις του Οκτώβρη και τους ζητήθηκε να κατονομάσουν συμμαθητές τους, να απαντήσουν αν συμφωνούσαν με τα αιτήματα της κατάληψης οι γονείς κ.ά.

Για το θέμα Κερατσινίου ο υπουργός είπε: «Υπάρχει ρητή εντολή, κατ' αρχήν, του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τους επιμέρους εισαγγελείς και του εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά προς την ΕΛ.ΑΣ.». «Οσον αφορά το θέμα της διερεύνησης προκαταρκτικής εξέτασης αυτή είναι η ρητή εισαγγελική εντολή. Χαρακτηρίζει, προφανώς παράνομη πράξη την κατάληψη στο σχολείο και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό»!

Η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ότι δεν είναι αποκομμένο το γεγονός ότι προωθείται ο «αστυνομικός του σχολείου» που ήρθε να αντικαταστήσει τους σχολικούς φύλακες, την ίδια στιγμή που στο σχολείο προχωρούν μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Πρόσθεσε ότι συκοφαντούνται οι καταλήψεις και συνολικά οι μαθητικές κινητοποιήσεις, όταν τα παιδιά με τις κινητοποιήσεις τους αυτό που αναδεικνύουν είναι ότι τα σχολεία στην πραγματικότητα υπολειτουργούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ