Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις και αλληλεγγύη σε όλα τα μπλόκα

Αγρότες στη γέφυρα του αεροδρομίου στα Σπάτα
Αγρότες στη γέφυρα του αεροδρομίου στα Σπάτα
Τις κατά τόπους συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι αγρότες, ενώ προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο έκαναν το Σάββατο οι αγρότες από το μπλόκο της Ερμίτσας. Παραβρέθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.

Συγκέντρωση έγινε το Σάββατο και στον κόμβο της Μαραθιάς στην Ηλεία. Στη Φθιώτιδα, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα της Ανθήλης και της Μακρακώμης. Το Σάββατο, με αντιπροσωπείες τους συναντήθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Μαζική κινητοποίηση στα διόδια του Ισθμού στην Κόρινθο έκαναν την Κυριακή οι αγρότες από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Οι αγρότες από τα μπλόκα της Ορεστιάδας και της Κορνοφωλιάς έκαναν χτες πορεία στον ΕΟΠΥΥ της Ορεστιάδας και στη συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά με δεμάτια άχυρο την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ). Πορεία έκανε στην Αλεξανδρούπολη και το μπλόκο των Φερρών. Στη Ροδόπη, καπνοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι έκαναν νέα μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή, με συμμετοχή δυνάμεων του ΠΑΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης (ΟΓΕ) και του ΜΑΣ.

Συγκέντρωση έγινε στη Δράμα, στην Ξάνθη, αλλά και στην Καβάλα, που κατέληξε με συμβολική κατάληψη στην Εφορία. Στη Θεσσαλονίκη, έγινε πορεία με τρακτέρ στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην Πέλλα, σε ωριαίο αποκλεισμό του οδικού δικτύου προχώρησαν συντονισμένα οι αγρότες των 6 μπλόκων του νομού, το απόγευμα της Παρασκευής, έχοντας στο πλευρό τους τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους, αλλά και εργαζόμενους άλλων κλάδων. Στην Κοζάνη έγινε την Παρασκευή συγκέντρωση.

Από τη συγκέντρωση στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά
Από τη συγκέντρωση στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά
Στην Κρήτη, συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης έγινε την Κυριακή στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά. Την ίδια μέρα, έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο του Λούρου Πρέβεζας, με τη συμμετοχή σωματείων, φορέων και ενώσεων της περιοχής.

Στην Αττική, αγρότες από τα Μεσόγεια συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα το πρωί της Κυριακής στα Σπάτα, στο ύψος της γέφυρας εισόδου στο αεροδρόμιο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν σωματεία της περιοχής, αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του ΕΚ Λαυρίου και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με το ΚΚΕ και ο Βαγγέλης Ρεμπάμπης, υποψήφιος δήμαρχος Κορωπίου, επίσης με το ΚΚΕ.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στη χτεσινή συγκέντρωση της Γραμματείας Λέσβου της ΠΑΣΥ, στον κόμβο της Λάρσου. Σε γενική συνέλευση, οι αγρότες αποφάσισαν να κατέβουν με τα οχήματά τους στο ΙΚΑ Μυτιλήνης, καταγγέλλοντας το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με το ΚΚΕ. Στη Ζάκυνθο, οι αγρότες προγραμματίζουν συγκέντρωση, σήμερα Τρίτη, στην περιοχή Λούμπα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ