Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κάλυψη στις παράνομες παρακρατήσεις

Πλήρη κάλυψη στις παράνομες παρακρατήσεις που γίνονται από την Τράπεζα Πειραιώς στους λογαριασμούς των αγροτών, όπου κατατίθενται οι επιδοτήσεις τους, προσέφερε η κυβέρνηση, στη χθεσινή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ, την οποία απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης.

Οι παρακρατήσεις αφορούν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, τις εισφορές στον ΕΛΓΑ, αλλά και τα χρήματα που παρακρατούν παράνομα οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για την αίτηση στον ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχων), όταν οι ΕΑΣ πληρώνονται για την υπηρεσία αυτή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών.

Ο υπουργός, παρά την επιμονή του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη να δώσει ρητή διαβεβαίωση ότι θα σταματήσουν οι παράνομες παρακρατήσεις, περιόρισε το θέμα αποκλειστικά και μόνο στον ΕΛΓΑ και αρνήθηκε επιδεικτικά να πάρει θέση για τις παρακρατήσεις που γίνονται από τις Ενώσεις Αγροτικών Συλλόγων. Μάλιστα προσπάθησε να πείσει ότι γενικά οι παρακρατήσεις γίνονται με γραπτή δήλωση των αγροτών!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης επισήμανε ότι «καταναγκάζετε στην ουσία τους παραγωγούς να υπογράψουν αυτές τις δηλώσεις» και πρόσθεσε: «Κλείνετε το μάτι σ' αυτά τα αρπακτικά των Ενώσεων που μπαίνουν μέσα στους λογαριασμούς και κρατούν χρήματα των αγροτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ