Κυριακή 2 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Από αύριο στα μπλόκα

Αύριο Δευτέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες στήνουν μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους όλης της χώρας, κλιμακώνοντας την πανελλαδική κινητοποίησή τους, που ξεκίνησε στις 21 Γενάρη, με έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, συγκεντρώσεις στα καταστήματα των εφοριών και με πολλές άλλες αγωνιστικές κινήσεις.

Μεγάλο σταθμό στην αγροτική κινητοποίηση αποτέλεσε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε, χτες Σάββατο, στην «Αγρότικα», στη Θεσσαλονίκη. Την αλληλεγγύη τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις, έχουν εκφράσει, με κοινή τους ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, καλώντας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν τους φτωχούς αγρότες στον αγώνα τους. Αντίστοιχα, ψηφίσματα συμπαράστασης εκδίδουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Ογκώδες σε τρακτέρ και δυναμικό αναμένεται να είναι, και φέτος, το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον Κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα. Οι Καρδιτσιώτες αγρότες θα προσυγκεντρωθούν, στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Ιτέας και από κει το κομβόι των τρακτέρ θα κινηθεί προς τον Κόμβο της Νίκαιας. Εκεί θα φτάσουν και τα τρακτέρ που θα ξεκινήσουν από τα Φάρσαλα, τον κάμπο της Λάρισας και τον Τύρναβο, καθώς και τα τρακτέρ των Τρικαλινών αγροτών.

Στον Εβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4/2. Η Τοπική Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ διοργανώνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11/2, στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Θα προηγηθεί σύσκεψη στις 5/2 (7.30 μ.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο). Στα Χανιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού καλεί στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, την Τρίτη 4/2, στις 12 μ.

Η μικρομεσαία αγροτιά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη μάχη για την επιβίωση και για την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα στη χώρα μας.

Στηριζόμενη στη δύναμη του δίκιου των αιτημάτων της και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζουν στον αγωνιστικό δρόμο για τη σωτηρία της από το ξεκλήρισμα, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, συμβιβασμένοι αγροτοσυνδικαλιστές και διάφοροι «καλοθελητές» που ανάλαβαν, ξανά, το ρόλο του συκοφάντη των αγροτών και του υπονομευτή του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ