Θετικά αντιμετωπίζουν κατ' αρχήν η πολιτική και αθλητική ηγεσία της χώρας μας, την πρόταση της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για συνδιοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2008. Χθες το προεδρείο της ΕΠΟ, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα, αλλά και αυτά που απαιτούνται, ώστε η υποβολή υποψηφιότητας να μετατραπεί σε πράξη.
Ηδη, με σχετική επιστολή, η ΕΠΟ ενημέρωσε την τουρκική ομοσπονδία πως είναι έτοιμη για την έναρξη επαφών, οι οποίες, αν καταλήξουν σε συμφωνία, θα κατατεθεί κοινή υποψηφιότητα. Ως ενδεικτική ημερομηνία για τις πρώτες διαπραγματεύσεις των ομοσπονδιών, αναφέρθηκε η 25 Ιουλίου. «Μέχρι τότε πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, ώστε να καταθέσουμε ισότιμες προτάσεις για να μη μας πιάσουν αδιάβαστους. Χρειάζεται προγραμματισμός και θέσεις. Στόχος και των δύο χωρών είναι να διοργανώσουν το καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σκοπός είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών και η καλύτερη σχέση ανάμεσα στις ομοσπονδίες. Παράλληλα, οι Ελληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά σημαντικούς αγώνες, ενώ η Ελλάδα θα προβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Αρης Σταθόπουλος.
Ποιο, όμως, είναι το χρονοδιάγραμμα, που επιβάλλεται να τηρηθεί; Εως τις 30 Απριλίου 2002, οι δύο πλευρές πρέπει να επιβεβαιώσουν τη θέλησή τους για τη συνδιοργάνωση και έως τις 30 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους να υποβάλουν την κοινή πρόταση στην UEFA, ενώ μέχρι τις 30 Απριλίου 2003 θα γίνει επιθεώρηση της υποψηφιότητας. Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, θα γίνει η τελική επιλογή και το 2004 θα υπογραφεί η τελική συμφωνία.