Κυριακή 13 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή (13/5)
  • Ο Πάκο Πένια στο Ηρώδειο
    Ο Πάκο Πένια στο Ηρώδειο
    Δημόσια συνεδρία με θέμα: «Το έργο της Αρχαιολογικής Εταιρίας κατά το 2000», θα πραγματοποιήσει στις 11.30 το πρωί, η «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία» (Πανεπιστημίου 22). Θα μιλήσει ο Βασίλειος Χ. Πετράκος.
  • Συνεχίζονται στο Μέγαρο Μουσικής οι παραστάσεις της «Αϊντα» του Βέρντι. Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Πιερ Λουίτζι Πίτσι. Ερμηνεύουν οι: Ντανιέλα Ντεσί, Ολγκα Ρομάνκο, Χοσέ Κούρα, Κρίστιαν Γιόχανσον, Τιζιάνα Καράρο, κ.ά. Τα χορωδιακά μέρη τραγουδούν τα μέλη της χορωδίας της ΕΡΤ υπό τη διδασκαλία του Αντώνη Κοντογεωργίου. Συνοδεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Στο πόντιουμ ο Ντονάτο Ρετσέτι.
  • Στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη, φιλοξενείται (8.30μμ) συναυλία με την Αναστασία Μουτσάτσου και το Νίκο Ζιώγαλα.
Δευτέρα (14/5)
  • «Ωδές της γης» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Γιώργου Μαργαρίτη, που εγκαινιάζεται (8μμ) στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Πρόκειται για ένα «οδοιπορικό» που αποτυπώνεται σε 26 έργα - αυγοτέμπερες σε παλιά ξύλα - με «πορτρέτα» ανθρώπων που συνάντησε τα τελευταία έξι χρόνια.
  • Στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3), φιλοξενείται (και αύριο) ο Ρος Ντέιλι και οι συνεργάτες του.
  • Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (9.30μμ) στο Θέατρο «Μουσούρη» (τηλ. 3310.936) παρουσιάζεται η μουσική παράσταση «Ουράκας, ένα ταξίδι στον ωκεανό», σε ποίηση: Α. Μοντεσάντου. Τραγουδούν: Τ. Χάνος, Μ. Τσίμα.
Τρίτη (15/5)
  • Εγκαινιάζεται στο χώρο τέχνης «Αλεκτον» (Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός), έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Καρακατσάνη. Είναι έργα μεικτής τεχνικής, στα οποία οι σαρκώδεις φιγούρες της αιωρούμενες σ' ένα περιβάλλον τραχύ, παραπέμπουν συμβολικά στο μοναχικό άνθρωπο που φθείρεται από τη σκληρή πραγματικότητα.
  • Δημιουργία της Κατερίνας Καρακατσάνη
    Δημιουργία της Κατερίνας Καρακατσάνη
    Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κοπανίτσα, εγκαινιάζεται (8μμ) στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3). Πρόκειται για πορτρέτα όπου οι εσωτερικές καταστάσεις καθορίζουν το σχέδιο, τη μορφή, το υλικό.
Τετάρτη (16/5)
  • Με τον Πάκο Πένια, το μεγάλο κιθαρίστα του αυθεντικού φλαμένκο, που κάνει την κιθάρα του να «τραγουδάει», ανοίγει (9μμ), η φετινή περίοδος στο Ηρώδειο. Το διάσημο καλλιτέχνη συνοδεύει το συγκρότημά του «Paco Pena Flamenco Dance Company» που ίδρυσε το 1970 και αποτελείται από μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές.
  • Συνεχίζεται με επιτυχία στην γκαλερί «Σίγμα» (Βασ. Σοφίας 65), η ομαδική έκθεση συνεργατών της γκαλερί. Παρουσιάζονται έργα των: Θ. Ακριβόπουλου, Σ. Αναστασιάδη, Γ. Αντωνόπουλου, Απ. Γιαγιάννου, Κ. Καρνάβα, Δ. Λουκόπουλου, Κ. Μορταράκου, Μ. Πολυμέρη κ.ά.
Πέμπτη (17/5)
  • Τη νέα δισκογραφική του δουλιά με τίτλο «Βυθισμένες άγκυρες» παρουσιάζει σήμερα και αύριο (10.30μμ) στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή), ο Μίλτος Πασχαλίδης.
  • Εγκαινιάζεται (8μμ) στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Πειραιά» (Ανδρούτσου 140), έκθεση της Πόλυς Κάνιστρα με τίτλο: «Εικαστικά παιχνίδια». Πρόκειται για μια σειρά μικρογλυπτών με έντονα χρώματα και εξπρεσιονιστική παιχνιδιάρικη διάθεση. Την έκθεση συμπληρώνουν ακουαρέλες με ζεστά χρώματα και ελεύθερη πινελιά, καθώς και κοσμήματα από ασήμι και ημιπολύτιμες πέτρες.
  • Στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μαστραντώνη. Τίτλος της: «Περί... πατούσαν».
  • Ο Χρήστος Τσιαμούλης και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν (και αύριο) στο «Μπαράκι του Βασίλη», γνωστά τραγούδια τους και παραδοσιακά κομμάτια.
Παρασκευή (18/5)
  • Εργο του Γιάννη Μαστραντώνη
    Εργο του Γιάννη Μαστραντώνη
    Στις 8 το βράδυ στην Κυπριακή Εστία (Κέκροπος 3, Πλάκα), θα παρουσιαστεί το γλυπτό έργο της Μαρίας Κυπριανού «Αναγέννηση». Θα προλογίσει η Νάσα Ποταπίου. Θα μιλήσουν οι: Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν, Θόδωρος Παπαγιάννης.
  • «Παρέα με τους μύθους» θα μας κρατήσει συντροφιά στο Ηρώδειο (σήμερα και αύριο), ο Σταμάτης Σπανουδάκης.
  • Στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Λ. Ποσειδώνος 3, Φάληρο), η καλλιτεχνική ομάδα του Ωδείου Τέχνης του Γιώργου Φακανά, συνεχίζει τις παραστάσεις του γνωστού μιούζικαλ «Γάτες, ένα όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας». Μετάφραση: Αθανασία Τρικκαλίτου. Ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία: Χρίστος Θεσσαλονικέας. Σκηνικά - κοστούμια: Χρυσάνθη Ψαροπούλου. Διεύθυνση χορωδίας: Ευαγγελία Κοσμά. Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Φακανάς. Χορογραφίες: Σοφία Παγώνη.
Σάββατο (19/5)
  • Στο «Χάουζ οφ Αρτ» (Σαχτούρη 4), σήμερα και αύριο (10.30μμ) ο Νίκος Ζούδιαρης μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια από την «Αγορά του κόσμου» έως τη νέα του δισκογραφική δουλιά, «Ενας κύκνος κλαίει».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ