Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδρομή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Πολωνία

Προβλέπονται, εκτός των άλλων, εκδηλώσεις στο «Νοσοκομείο 250», όπου νοσηλεύτηκαν τραυματίες του ΔΣΕ, και στο Στρατόπεδο (σφαγείο) του Άουσβιτς στην Κρακοβία

Η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), συνεχίζοντας τις παιδαγωγικές - ενημερωτικές εκδρομές «Ιστορικής Μνήμης» που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, φέτος, από τις 13 έως τις 21 Ιούλη 2014, διοργανώνει 9ήμερη εκδρομή στην Πολωνία που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων: Επίσκεψη και συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο «Στρατιωτικό Νοσοκομείο 250» που λειτούργησε αποκλειστικά για τη νοσηλεία - περίθαλψη τραυματιών μαχητών / τριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ στα 1949 - 1950. Ακόμα, επίσκεψη στο Στρατόπεδο - σφαγείο - του Αουσβιτς στην Κρακοβία.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 6.30 π.μ. της Κυριακής 13 Ιούλη για Κρακοβία, αεροπορικώς, μέσω Μονάχου. Μετά την επίσκεψη στο Αουσβιτς και το εκεί Αλατο-ορυχείο, την Τρίτη 15/7 θα πάμε Βαρσοβία, μέσω Νόβα Χούτα. Στις 17/7 αναχώρηση από Βαρσοβία και διαμονή στο Πόζναν, απ' όπου την επομένη (18/7) θα πάμε στο Στετίνο, με επίσκεψη - ξενάγηση, ενδιάμεσα, στο στρατόπεδο Fort VII και στο εκεί Πολεμικό Μουσείο. Την επομένη (Σάββατο 19/7) επίσκεψη στο Τσίβνουβ και συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο «Νοσοκομείο 250». Την Κυριακή 20/7, μετά από 2 ώρες δρόμο, θα φτάσουμε στο Βερολίνο όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τη Δευτέρα 21/7, το απόγευμα, επιστροφή αεροπορικώς στην Αθήνα, περί τις 11 το βράδυ.

Η τιμή συμμετοχής είναι 780 ευρώ σε δίκλινο και 930 ευρώ σε μονόκλινο. Περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις και διανυκτερεύσεις, 8 πρωινά και δείπνα (εντός ξενοδοχείου). Τα εισιτήρια στα μουσεία και τα στρατόπεδα είναι έξτρα.

Για δηλώσεις συμμετοχής - με την παράκληση, το δυνατό συντομότερο, για να επιτύχουμε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια - στο τηλέφωνο (της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) 210.8222.952, ή στα γραφεία (Μαυροματαίων 12, 2ος όροφος), καθημερινά από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ