Τρίτη 21 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δράση με επίκεντρο την «κοινωφελή εργασία»

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής για τους όρους εργασίας των εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» πραγματοποίησαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια. Κατήγγειλαν την Περιφερειακή Αρχή, η οποία με έγγραφό της ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στην άδεια, στην ασθένεια, στην επίσημη αργία, πολύ περισσότερο στην απεργία.

Μετά την παρέμβαση, έγινε σύσκεψη με εργαζόμενους στα «κοινωφελή προγράμματα», σε κτίριο της Περιφέρειας, για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα. Οπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, μετά τη σύσκεψη εμφανίστηκε μαινόμενη η Αντιπεριφερειάρχης, Μ. Καρακλιούμη, η οποία απειλούσε τους εργαζόμενους ότι την επόμενη φορά που θα λείψουν από την εργασία, θα τους κόψει το μεροκάματο!

Στο μεταξύ, το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει τις επόμενες μέρες συσκέψεις με εργαζόμενους που απασχολούνται σε αντίστοιχα προγράμματα. Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 25/1, για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης (12 μ., αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).
  • Τη Δευτέρα 27/1, για τους σχολικούς φύλακες (6 μ.μ., αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων).
  • Την Τρίτη 28/1, για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» στους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής (6 μ.μ., αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Τέλος, παράσταση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση των πληρωμών στους πρώην εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα οργανώνει το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, σήμερα Τρίτη, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στις 11 στον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ