Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Οι φλόγες έφθασαν μέχρι τα προάστια του Λος Αντζελες

OYAΣΙΓΚΤΟΝ - ΣΑΝΤΑ ΦΕ.--

Τα ανατολικά προάστια του Λος Αντζελες απείλησε χτες τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης από κάμπινγκ στον Εθνικό Δρυμό της Καλιφόρνια, όταν τρία νεαρά άτομα (ο ένας άστεγος) προσπάθησαν να ζεσταθούν ανάβοντας φωτιά, ώσπου συνελήφθησαν μερικές ώρες αργότερα για πρόκληση πυρκαγιάς εξ αμελείας. Αυτή τουλάχιστον είναι η πρώτη εκτίμηση.

Η φωτιά, που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή αλλά και λόγω της χαμηλής υγρασίας, αποτέφρωσε πάνω από 1.700 εκτάρια χορτολιβαδικής έκτασης στα βουνά Σαν Γκάμπριελ, κατέστρεψε ολοσχερώς πέντε σπίτια και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε άλλα 20 κτίρια, ενώ ανάγκασε πάνω από 3.700 κατοίκους των προαστίων Γκλεντόρα και Αζούσα να εγκαταλείψουν προληπτικά τις εστίες τους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ σήμανε και χτες συναγερμό στις τοπικές αρχές προβλέποντας ως πιθανό τον κίνδυνο ανάφλεξης των πύρινων μετώπων ή και πρόκλησης νέων πυρκαγιών εξαιτίας της ξηρασίας και των ανέμων, που χτες έπνεαν με ταχύτητα 50 χλμ. την ώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ