Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Εμπλοκή και του στρατού της Ουγκάντα

TZOYMΠΑ.-- Χαρακτηριστικά περιφερειακής κρίσης παίρνουν πλέον οι αιματηρές συγκρούσεις στο Νότιο Σουδάν ανάμεσα στις δυνάμεις της κυβέρνησης του προέδρου Σάλβα Κιίρ και στασιαστές του πρώην αντιπροέδρου Ρίεκ Ματσάρ, καθώς στο πλευρό του νοτιοσουδανικού στρατού πολεμούν πλέον και επίσημα και δυνάμεις του στρατού της Ουγκάντας.

Τη συμμετοχή των Ουγκαντέζων στρατιωτών στην κρίση του Νοτίου Σουδάν από τις 13/1 επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουγκάντας, Γιοβέρι Μουσεβένι, σημειώνοντας ότι οι συνδυασμένες δυνάμεις κατάφεραν ήδη τα πρώτα συντριπτικά χτυπήματα κατά των στασιαστών σε «μεγάλη μάχη» βορείως της νοτιοσουδανικής πρωτεύουσας, Τζούμπα. Ο Μουσεβένι παραδέχθηκε το θάνατο και Ουγκαντέζων στρατιωτών στη συγκεκριμένη σύγκρουση, αποφεύγοντας εντούτοις να αναφερθεί με περισσότερα στοιχεία.

Στη συμμετοχή Ουγκαντέζων στρατιωτών αναφέρθηκε χτες και εκπρόσωπος του νοτιοσουδανικού στρατού, που είπε πως η Ουγκάντα έχει στείλει δύο τάγματα 1.600 στρατιωτών στο Ν. Σουδάν.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων διεθνή πρακτορεία σημείωναν πως και χτες «αξιωματούχοι του ΟΗΕ στη χώρα παρακολούθησαν για μία ακόμη φορά άπρακτοι» τη λεηλασία ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρόφιμα και οχημάτων που προσπαθούν να προωθήσουν στη χώρα διεθνείς και μικρότερες οργανώσεις αρωγής, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ