Τετάρτη 15 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
Φιέστες στο φόντο της οικονομικής θηλιάς

Με φόντο τις άγριες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του «Αγία Ολγα», οι ηγεσίες του υπουργείου Υγείας και του νοσοκομείου επιδόθηκαν χτες σε τελετές φιλοφρονήσεων προς την δωρήτρια του νοσοκομείου Νίκη Περρωτή. Την επίσκεψη της δωρήτριας στο νοσοκομείο, αξιοποίησε ως πεδίο επικοινωνιακής πολιτικής ο υπουργός Υγείας που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων, με ομόφωνη απόφαση, κάλεσε τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου, μια ώρα πριν την άφιξη του υπουργού.

Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, οι λειτουργικές δαπάνες του «Αγία Ολγα» για το 2014 μειώθηκαν σε 15 εκ. ευρώ, από 19 εκ. το 2013. Πρόκειται, δηλαδή, για μείωση 21%, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα ακόμα και στη φαρμακευτική κάλυψη των ασθενών.

Μακριά από τις διαθέσεις ασθενών και εργαζομένων, ήταν οι διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν από μερικές δεκάδες που συγκεντρώθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και λίγοι εργαζόμενοι του «Αγία Ολγα». Με συνθήματα στράφηκαν προσωπικά κατά του υπουργού, δίνοντας του την ευκαιρία να συκοφαντήσει συλλήβδην τις δίκαιες αντιδράσεις στην πολιτική της κυβέρνησης για τον τομέα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ