Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Μπαίνει στο στίβο του αγώνα

Στις 27 Μάη συγκροτείται σε όργανο συντονισμού και πάλης των αγροτών όλης της χώρας

Πανελλαδική σύσκεψη για τη συγκρότηση της Πανελλαδικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) θα γίνει την Κυριακή 27 Μάη, στις 11 π.μ., στην Ενωση Συνεταιρισμών Λάρισας. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων κι Επιτροπών Αγώνα, καθώς και απλοί αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θ' αναδείξουν τα όργανα της ΠΑΣΥ, τα οποία και θα συντονίζουν την οργανωτική και αγωνιστική δράση της. Η ημερομηνία αυτή ορίστηκε σε σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση, που έγινε προχτές Κυριακή 6 Μάη στη Λάρισα.

Στη σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε μετά τη σύσκεψη η Πανελλαδική Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση, επισημαίνεται:

«Στη σύσκεψη έγινε εκτίμηση των πεπραγμένων της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και διαπιστώσαμε ότι: Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ΠΑΣΥ βρίσκει μεγάλη αποδοχή στον αγροτικό κόσμο και σημαντική απήχηση στην κοινή γνώμη.

Το δείχνει η θερμή υποδοχή που συναντούν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατά τις περιοδείες, τις συσκέψεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε χωριά και επαρχίες όλης της χώρας. Το δείχνει το ενδιαφέρον των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για τις δραστηριότητες, τις θέσεις και τις προτάσεις της Επιτροπής μας.

Αποδεικνύεται έτσι πως ήταν σωστή η εκτίμησή μας ότι είναι "ώριμες" οι συνθήκες για τη δημιουργία της ΠΑΣΥ και πατάει επί σταθερού εδάφους η αισιοδοξία μας πως η ΠΑΣΥ, ως ανάγκη του παρόντος και προσταγή του μέλλοντος, θ' αποτελέσει την ελπίδα κι απαντοχή του αγρότη, δίνοντας αποτελεσματικότητα και προοπτική στους αγώνες του αγροτικού κινήματος και συμβάλλοντας στη συγκρότηση του κοινού Λαϊκού Μετώπου που χρειάζεται ο τόπος μας.

Εκατοντάδες αγροτικοί σύλλογοι, συνεταιρισμοί, ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων, ενώσεις συνεταιρισμών και Επιτροπές Αγώνα των αγροτών από όλη την Ελλάδα πήραν αποφάσεις και ανακοίνωσαν την ένταξή τους στην ΠΑΣΥ.

Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, με τους συμμετέχοντες να υιοθετούν τους στόχους και τους σκοπούς της ΠΑΣΥ - όπως αναφέρονται στη διακήρυξη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας - που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις αντιαγροτικές θέσεις και τη συμβιβαστική τακτική των ξεπουλημένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων οργανώσεων, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ.

Μετά τις εκτιμήσεις και τις διαπιστώσεις μας, στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

Να συνεχίσουμε, με εντατικότερους ρυθμούς, τις προσπάθειες για την ένταξη στην ΠΑΣΥ κι άλλων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών αγροτικών οργανώσεων.

Στόχος μας, η σωστή οργανωτική συγκρότηση και η αποτελεσματική λειτουργία της ΠΑΣΥ, ώστε ν' αναδεικνύεται σωστά το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο της πάλης των αγροτών όλης της χώρας και να συντονίζονται αποτελεσματικά οι αγώνες της αγροτιάς.

Να διοργανώσουμε, την Κυριακή 27 Μάη, στις 11 π.μ., στη μεγάλη αίθουσα της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, πανελλαδική σύσκεψη για τη συγκρότηση της Πανελλαδικής Αγροτικής Συσπείρωσης.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων κι Επιτροπών Αγώνα, καθώς και απλοί αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θ' αναδείξουν τα όργανα της ΠΑΣΥ, τα οποία και θα συντονίζουν την οργανωτική κι αγωνιστική δράση της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ