Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Απολύσεις και υποβάθμιση υπηρεσιών

Ανακοίνωση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε σειρά απόλυσης έχουν μπει περίπου 1.000 εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων που δουλεύουν, με προσωρινές διαταγές, στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου. Ηδη απολύθηκαν 120 εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας. Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αθηναίων τονίζει τις ευθύνες που έχει η φιλοκυβερνητική διοίκηση του δήμου, που στράφηκε κατά των εργαζομένων με διάφορες σχέσεις εργασίας, αλλά και οι ηγεσίες των σωματείων που καθησύχαζαν τους εργαζόμενους με δικαστικές προσφυγές. Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης πως οι απολύσεις θα φέρουν υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών καθώς και σταδιακή παράδοσή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:

«Ο κύκλος ομηρίας εκατοντάδων εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας ολοκληρώνεται με την απόλυση ακόμα 120 εργαζομένων από το Δημοτικό Βρεφοκομείο και μάλιστα μέσα στις γιορτές. Η φιλοκυβερνητική διοίκηση του δήμου, που από την αρχή της θητείας της στράφηκε κατά των εργαζομένων με stage, συμβασιούχων και άλλων σχέσεων εργασίας, με το πρόσχημα ότι είχαν προσληφθεί χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, επαίρεται για τη μείωση των εργαζομένων κατά 5.000, μπορεί να προσθέσει ακόμα 120 εργαζόμενους που δούλευαν χρόνια και τώρα οδηγούνται στην ανεργία με τη βούλα των δικαστηρίων.

Ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν και οι ηγεσίες των σωματείων, που αντί για την οργάνωση αγώνων για να μην απολυθεί κανείς, επέλεξαν να καθησυχάζουν τους εργαζόμενους με δικαστικές προσφυγές με τα γνωστά αποτελέσματα. Σειρά έχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες του δήμου. Κάθε απόλυση έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Αθήνας, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τη σταδιακή παράδοσή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να μην απολυθεί κανένας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αθήνας θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ