Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Καταγγέλλουν την περικοπή επιδομάτων στον «Μαρινόπουλο»

Κοινή ανακοίνωση των συνδικάτων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας και Ηρακλείου Κρήτης

Την περικοπή των επιδομάτων από την εργοδοσία της επιχείρησης «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» καταγγέλλουν τα κλαδικά σωματεία των εργαζομένων στο εμπόριο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα και Ηράκλειο Κρήτης. Η επιχείρηση επέβαλε τις περικοπές στο Δώρο Χριστουγέννων και οι απώλειες των εργαζομένων, όπως σημειώνουν τα σωματεία, φτάνουν από 50 έως 200 ευρώ. Η συγκεκριμένη μεθόδευση δείχνει τις προθέσεις της εργοδοσίας να καταργήσει εξολοκλήρου τα επιδόματα από το μισθό.

Αντιδρώντας, το παράρτημα Θεσσαλονίκης του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο» μαζί με την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έκαναν, χτες, μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους στο κατάστημα «Καρφούρ» (Μακεδονίας). Το παράρτημα καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 5/1/2014 (6 μ.μ., ΕΚΘ). Για την προετοιμασία της σχεδιάζει μαζικές εξορμήσεις στα καταστήματα και άλλες δράσεις.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα πέντε σωματεία των εμποροϋπαλλήλων αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η εταιρεία "Μαρινόπουλος" είναι από τις πλέον κερδοφόρες στο χώρο των τροφίμων και μάλιστα με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, επεκτείνεται και στη χονδρική. Στην πλειοψηφία τους (οι εργαζόμενοι) δουλεύουν ως ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας, με κλεισίματα καταστημάτων και εκατοντάδες απολύσεις, με ατομικές συμβάσεις που τους "έπεισαν" να υπογράψουν και να δεχτούν να απασχολούνται στη διανομή φυλλαδίων, καταστρατηγώντας τις συμβάσεις εργασίας (...)

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στην εταιρεία "Μαρινόπουλος" να εμπιστευτούν τη δύναμη της ενότητας, να συσπειρωθούν στα σωματεία και αγωνιστικά να απαντήσουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι απαραίτητη η συμπόρευση κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, τώρα είναι αναγκαίο να παλέψουμε όλοι για έναν και ένας για όλους, να απαιτήσουμε να επιστραφούν όλα όσα έχει μέχρι σήμερα παρακρατήσει η εργοδοσία από τους μισθούς των εργαζομένων και να αγωνιστούμε για: Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με 918 ευρώ βασικό μισθό. Υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Ωράριο εργασίας 40ωρο 8ωρο 5ήμερο. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν τις συνθήκες δουλειάς στο «Μαρινόπουλο» (2015-06-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση συνδικαλιστών για άμεση ανάληψη δράσης (2014-12-24 00:00:00.0)
Πάλη για κατοχύρωση της Κυριακής - αργίας (2014-09-13 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο ΚΑΡΦΟΥΡ (2013-08-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-04-25 00:00:00.0)
Αύριο η έκτακτη συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα (2012-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ