Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΗ HOL
Καταδικάζει τη συνδικαλιστική πλειοψηφία

Καταγγελία της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας», για τη στάση της πλειοψηφίας στις απολύσεις 450 εργαζομένων και στην πρόσληψή τους σε άλλη εταιρεία με ατομικές συμβάσεις

Την πλειοψηφία του εργαζομένων στη HOL καταγγέλλει η παράταξη της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» (ΑΕΕ) στο σωματείο των εργαζομένων, για τη στάση του στη μεταφορά περίπου 450 εργαζομένων σε άλλη εταιρεία, με άλλες χειρότερες συμβάσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους, παίρνοντας τα λεφτά της αποζημίωσης - απόλυσης. Την ίδια στιγμή υπέγραφαν μια διαφορετική ατομική σύμβαση πρόσληψης στη νέα εταιρεία που αφαιρεί δικαιώματα. Η παράταξη της ΑΕΕ προσπάθησε να σταματήσει τη διαδικασία των ατομικών συμβάσεων, να γίνει Γενική Συνέλευση και να κηρυχτεί απεργία με αίτημα: Καμιά ατομική σύμβαση. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του σωματείου έλεγε στους εργαζόμενους της HOL ότι οι συμβάσεις που υπογράφουν είναι πολύ καλές και τους καλούσε να τις υπογράψουν. «Η στάση της ΑΚΕ (σ.σ. παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο σωματείο) πρέπει να συναντήσει την αποδοκιμασία όλων των εργαζομένων του ομίλου», σημειώνει η ΑΕΕ και προσθέτει: «Είναι το απόλυτο ξεπούλημα των εργαζομένων. Είναι ντροπή και απόλυτος εξευτελισμός να υπάρχει σωματείο που να καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν τέτοιες κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις. Εάν οι εργαζόμενοι σέβονται τους εαυτούς τους και τους όποιους αγώνες έχουν κάνει, οφείλουν να προχωρήσουν σε πρόταση μομφής σε βάρος της πλειοψηφίας του ΔΣ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ