Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο νεκροταφείο της Ιαλυσού

Ο δάσκαλος Κώστας Αργυρόπουλος
Ο δάσκαλος Κώστας Αργυρόπουλος
Στο νεκροταφείο της Ιαλυσού έγινε χτες η τελευταία πράξη της τραγωδίας για τον 53χρονο εκπαιδευτικό Κώστα Αργυρόπουλο που χάθηκε την περασμένη Παρασκευή στη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Ρόδο. Ο Κώστας Αργυρόπουλος χάθηκε στη γέφυρα της Κρεμαστής, όταν τα φουσκωμένα νερά του χείμαρρου παρέσυραν το ΙΧ στο οποίο επέβαινε με άλλους δυο συναδέλφους του. Παρασύρθηκε απ' τα ορμητικά νερά μαζί με την 27χρονη δασκάλα Αναστασία Κατσαρού που χάθηκε μαζί του.

Το άψυχο κορμί του βρέθηκε 150 χιλιόμετρα μακριά από την Ρόδο. Στη θάλασσα της Σύμης τον βρήκε ένας Τούρκος ψαράς που αφού τον έβγαλε στη στεριά της Τουρκίας χτες ήρθε στη Ρόδο ακολουθώντας το νεκρό δάσκαλο στην τελευταία του κατοικία. Απλά και ανθρώπινα.

Αντίθετα, σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου Σύμης, το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη ζήτησε 500 ευρώ για τη μεταφορά του νεκρού από τα δυο του αδέρφια που πήγαν στα Μούγλα της Τουρκίας να αναγνωρίσουν τη σορό του.

Το τελευταίο αντίο είπαν στο δάσκαλο συγγενείς και φίλοι, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές, σύσσωμο το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στη Ρόδο, αντιπροσωπεία της ΤΟ του ΚΚΕ της Ρόδου, αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, σύλλογοι γονέων, συμπατριώτες του από τον τόπο καταγωγής του, τα Τρίκαλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ