Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Βαφτίζει «αναβάθμιση» την «αποθήκη» ασθενών!

Το πρώην νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» -λειτουργούν ορισμένα εξωτερικά ιατρεία μέχρι το μεσημέρι- επισκέφτηκε χτες ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, για να ισχυριστεί πως «το νοσοκομείο και η κλινική ξεκινούν τη λειτουργία τους (...) ποτέ δεν ήταν στα σχέδια του υπουργείου Υγείας το κλείσιμο αυτού του νοσοκομείου, το οποίο με τα σχέδια που έχουμε καθ' οδόν, θα αναβαθμιστεί».

Στην πραγματικότητα, η Παθολογική - Ηπατολογική κλινική που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, μόνο «στα χαρτιά» μπορεί να λειτουργήσει. Θα μεταφερθούν 5 παθολόγοι και 5 ειδικευόμενοι από το κρατικό Νίκαιας, όπως και μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς άλλες απαραίτητες ειδικότητες. Οσο για το νοσοκομείο, όχι μόνο δεν αναβαθμίζεται, αλλά από τους 395 εργαζόμενους έχουν απομείνει 50 και από τα 148 κρεβάτια, θα λειτουργήσουν μόλις τα 28 της κλινικής.

Σύμφωνα με προχτεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των γιατρών του ΓΝ Νίκαιας, «το Υπουργείο (...) επιχειρεί να δημιουργήσει χώρους αποθηκεύσεως ασθενών με ελλιπείς ιατρικές υπηρεσίες και διαφημίζει την κίνηση αυτή ως "επαναλειτουργία"». Αντίστοιχα, το επιστημονικό συμβούλιο, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και οι συμμετέχοντες Διευθυντές Τομέων του ΓΝ Νίκαιας, με έγγραφό τους στον Εισαγγελέα, «επισημαίνουν τους μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και ομόφωνα ζητούν την άμεση ανάκληση του ως άνω εγγράφου».

Εκτιμούν «ότι η Διοίκηση του ενιαίου Νοσοκομείου ΓΝ Νίκαιας Πειραιά "Αγιος Παντελεήμων" - ΓΝ Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα" (για το οποίο σημειωτέον δεν υπάρχει ενιαίος οργανισμός), προβαίνει σε επικίνδυνους ακροβατισμούς και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο, συστήνοντας Μοναδικό στα χρονικά του ΕΣΥ, αλλά και παγκοσμίως, Παθολογικό - Ηπατολογικό τμήμα που δε θα έχει συνεχή υποστήριξη από παρόντες στον ίδιο χώρο Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων (καρδιολόγων, χειρουργών, αναισθησιολόγων κ.λπ.) (...) δεν συμπεριλαμβάνεται καμία πρόνοια καλύψεως του εν λόγω τμήματος για τα απογεύματα, τις νύχτες και τις αργίες, ούτε καν από Παθολόγους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ