Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ
Μεθοδεύσεις και αλλοίωση συσχετισμών στο Συνέδριο

Το Γενικό Συμβούλιο νομιμοποίησε τις πρακτικές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που απέκλεισε από το δικό της συνέδριο σωματεία όπου ψήφισαν συμβασιούχοι

Τα ταξικά συνδικάτα πρωτοστατούν για να έχουν οι συμβασιούχοι πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα
Τα ταξικά συνδικάτα πρωτοστατούν για να έχουν οι συμβασιούχοι πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα
Οι γνωστές μεθοδεύσεις, με τις οποίες η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ επιχειρεί να αλλοιώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα στο Δημόσιο και να μην εκφραστεί η πραγματική βούληση των δημοσίων υπαλλήλων, κυριάρχησαν και στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συζητήθηκε η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, μία εβδομάδα πριν το 35ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας (27 - 29 Νοέμβρη).

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, όχι μόνο έδωσαν το πράσινο φως να συμμετέχει στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία στο τελευταίο της συνέδριο είχε αποκλείσει 21 σωματεία, τα πιο μαζικά και τα πιο μαχητικά του κλάδου, αλλά και να νομιμοποιηθούν δεκάδες αντιπρόσωποι από την Ομοσπονδία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η οποίοι είχαν αναδειχθεί ακόμα και πριν το προηγούμενο (!) συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Την ίδια στιγμή, έδωσαν τα ρέστα τους για να μην πάρουν μέρος στο συνέδριο οι καθόλα νόμιμοι αντιπρόσωποι από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις αποκεντρωμένες διοικήσεις (ΟΣΕΑΔΕ).

Υπενθυμίζεται ότι στο 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον Απρίλη του 2012, παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός φρόντισαν να αποκλείσουν σωματεία και συνδικαλιστικές δυνάμεις που έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους. Το ρόλο αυτό ανέλαβε η νόθα συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), έχοντας ταυτόχρονα τη διαχρονική στήριξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Από το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποκλείστηκαν - δε νομιμοποιήθηκαν περίπου 100 αντιπρόσωποι από 18 σωματεία και οι αντιπρόσωποι από άλλα 3 σωματεία, τα οποία αρνήθηκε η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να εγγράψει στη δύναμή της. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο νοθεύτηκε ο συσχετισμός στο συνέδριο των ΟΤΑ, αλλά αλλοιώθηκε και το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, αφού περίπου 30 αντιπρόσωποι εκλεγμένοι με ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ, δε μετέχουν σε αυτό.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Ολα τα παραπάνω και άλλα πολλά, «καθαγίασε» χτες στο Γενικό Συμβούλιο η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, που δεν είδε κανένα πρόβλημα από την αλλοίωση των συσχετισμών στο συνέδριό της. Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση ο Αλέκος Αρβανιτίδης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι για την περίπτωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ υπάρχει και πολιτικό και καταστατικό πρόβλημα. Υπάρχει αλλοίωση των συσχετισμών στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Σημείωσε μάλιστα ότι ήδη 9 Ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει δικαίωμα ψήφου σε συμβασιούχους που συμμετείχαν σε αρχαιρεσίες και εξέλεξαν αντιπροσώπους. Ετσι, φτάσαμε να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις εκλογές στην ΑΔΕΔΥ. Ο συνδικαλιστής διατύπωσε την πρόταση που έχουν θέσει ήδη 34 σωματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να γίνει έκτακτο, εκλογικό, γνήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας, πριν από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Διαφορετικά, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχει τα κριτήρια, πολιτικά και καταστατικά για να νομιμοποιηθεί.

Στην κριτική αυτή των ταξικών δυνάμεων, ο πρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, αυτό που βρήκε να πει είναι ότι «το ΠΑΜΕ μας κάνει ψυχολογικό πόλεμο» και πώς αυτή είναι «επέμβαση στα εσωτερικά της ΠΟΕ-ΟΤΑ»! Προφανώς γιατί μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, θεωρούν τσιφλίκι τους τα συνδικάτα, αντίληψη που εκφράζεται και με τον αποκλεισμό απ' αυτά δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων.

Αλλωστε, η βαθύτερη αιτία όλων αυτών των πρακτικών, στις οποίες εκτός από την πλειοψηφία, συνέβαλαν και οι παρατάξεις της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) και οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), είναι το γεγονός ότι στην πράξη, όπως τόνισε και η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Β. Πανουτσάκου, οι συνδικαλιστικές αυτές δυνάμεις δεν θέλουν να αλλάξουν τα καταστατικά και να συμπεριλάβουν τους συμβασιούχους στα σωματεία. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν συνδικάτα δυνατά, που θα οικοδομούν στη βάση την ενότητα των εργαζομένων, που να συγκρούονται με την κυρίαρχη πολιτική, την Τοπική Διοίκηση, το αντιλαϊκό αυταρχικό κράτος.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τα πεπραγμένα της ΑΔΕΔΥ από το προηγούμενο συνέδριο. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καταψήφισαν και το διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησε με τις γνωστές προσπάθειες νοθείας από την πλειοψηφία της διοίκησης(2016-11-30 00:00:00.0)
Πρόταση προς όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων στους δήμους(2015-03-13 00:00:00.0)
Ξεκινά σήμερα το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ(2013-11-27 00:00:00.0)
Δράση για να αποκαλυφθεί το πραξικόπημα και να οργανωθεί η πάλη(2012-04-27 00:00:00.0)
Διήμερη πανελλαδική ενημέρωση για το πραξικόπημα(2012-04-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει ανοιχτό πραξικόπημα στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ(2012-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ