Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ελλείψεις προσωπικού στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ν. Ηρακλείου Αττικής, λείπουν 11 καθηγητές από το εκπαιδευτικό προσωπικό, 4 από το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (1 λογοθεραπευτής, 1 εργοθεραπευτής, 1 φυσικοθεραπευτής, 1 σχολικός νοσηλευτής) και 7 άτομα από τα 9 (δηλαδή υπάρχουν μόνο 2!!!) που είχαν ζητηθεί από το ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, που στο συγκεκριμένο ΕΕΕΕΚ το προσωπικό σε σχέση με πέρυσι έχει περικοπεί κατά 40%, ο αριθμός των παιδιών που έχουν εγγραφεί φέτος έχει αυξηθεί κατά 15%. Αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία σε πλήρες ωράριο, αλλά και η παραμονή τόσων παιδιών - με πολλούς κινδύνους για την ασφάλειά τους - αυτές τις ώρες στο σχολείο, να ελέγχεται με υπεράνθρωπες και ηρωικές προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, όπου αναφέρει ότι «οι μειώσεις προσωπικού σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος είναι σύνηθες φαινόμενο, αφού από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια, κάνουμε μάθημα σε τμήματα με συνεχώς αυξανόμενο τον αριθμό των μαθητών. Στην Ειδική Αγωγή, όμως, απαιτείται ακόμη περισσότερη προσοχή και ευαισθησία, για λόγους που είναι προφανείς σε όλους μας» και απαιτεί τη λύση του προβλήματος χωρίς ημίμετρα, με διορισμούς άμεσα μόνιμων ή αναπληρωτών καθηγητών και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ