Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκέντρωση συνδικάτων σήμερα για την Παιδεία

Σε κινητοποίηση για την Παιδεία σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης, καλούν σωματεία εργαζομένων και γονείς.

Στην κινητοποίηση καλούν η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη», η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Ενωση Γονέων. Με αιτήματα να μην εφαρμοστούν οι αναδιαρθρώσεις στο Λύκειο και στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων σε προσωπικό και υποδομές και των μαθητών με σίτιση και δωρεάν μεταφορά τους, για πλήρη σταθερή δουλειά, ΣΣΕ, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Οπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, «εμείς οι υπογράφοντες φορείς του παρόντος κειμένου καταλαβαίνουμε ότι είναι ζωτική ανάγκη να προβληθεί και υιοθετηθεί η πρόταση για το σχολείο που έχει ανάγκη σήμερα η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της. Η διεκδίκηση του σχολείου, της εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα που ονειρευόμαστε δεν περιορίζεται μόνο στους τέσσερις τοίχους του σχολείου, πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού και ιδίως των εργατικών συνδικάτων, των γυναικών, της νεολαίας, της διανόησης, των λαϊκών οικογενειών. Αποφασίσαμε να πάρουμε την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας στα χέρια μας. Να ακουστεί δυνατότερα η φωνή μας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ