Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απειλεί τους διοικητικούς με επίταξη

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής της υπουργικής απόφασης για τις διαθεσιμότητες/ απολύσεις. Κινητοποίηση χτες από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Δεν έχει τέλος ο κυβερνητικός αυταρχισμός, καθώς μετά τους εκβιασμούς, τις απειλές, το κλίμα τρομοκρατίας και συκοφαντίας που επιχείρησε να διαμορφώσει σε βάρος του δίκαιου αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, τώρα αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο επιστράτευσής τους. Και αυτό, με αφορμή τη χτεσινή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ να απορρίψει τις αιτήσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ζητούσαν την αναστολή της υπουργικής απόφασης, με την οποία καταργούνται 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού σε 8 πανεπιστήμια.

Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται ότι για λόγους δημόσιου συμφέροντος η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί και ότι η κατάργηση των 1.349 θέσεων συνάπτεται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Ως συνέχεια των παραπάνω μπορεί να θεωρηθεί το ενδεχόμενο που διαρρέουν κύκλοι της κυβέρνησης, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επίταξη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ΕΜ Πολυτεχνείου - με πρόσχημα να μην χαθεί η εξεταστική - σε περίπτωση που συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των δύο πανεπιστημίων βρίσκονται σε απεργία εδώ και 10 βδομάδες, είχαν πάρει αποφάσεις για πενθήμερες απεργίες μέχρι και σήμερα, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν την παραπέρα δράση τους.

Κινητοποίηση των εργαζομένων

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποίησαν χτες δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις διαθεσιμότητες/ απολύσεις, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. «Οχι σε όλες τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις», «Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν από την προσυγκέντρωση που είχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στην Ομόνοια μέχρι τα Προπύλαια. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων και εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία μέχρι τη Βουλή.

«Είμαστε ανυποχώρητοι στον αγώνα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να έχει δουλειά να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Είναι κομβικό σημείο της πάλης το δικαίωμα στη δουλειά και στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καμιά διαθεσιμότητα/ απόλυση, κάτω τα χέρια από τους 276 εργαζόμενους που δεν απογράφηκαν», είπε μεταξύ άλλων, ο Χρύσανθος Κυριαζής, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, στο χαιρετισμό του στα Προπύλαια και σημείωσε ότι «έχουμε άλλη άποψη για την ενότητα των εργαζομένων. Κάναμε και παράσταση διαμαρτυρίας στην ομοσπονδία οι εκπρόσωποι των σωματείων. Εχουμε αποφάσεις 31 Γενικών Συνελεύσεων και ΔΣ σωματείων στους ΟΤΑ, με τις οποίες απαιτούμε να γίνει τώρα γνήσιο συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των σωματείων και των αντιπροσώπων. Είναι ανάγκη τώρα η ενότητα του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση, ως βασική προϋπόθεση για την οργάνωση του αγώνα και του συντονισμού με το σύνολο των εργαζομένων».

Στη Θεσσαλονίκη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ σε συμπαράσταση του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.

  • Η ΕΛΜΕ Πειραιά με τη Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση - πορεία την Τετάρτη 20 Νοέμβρη, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά για την άρση των διαθεσιμοτήτων στην εκπαίδευση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ