Τρίτη 12 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΝΙΚΑΣ»
Εκβιάζει για να διασπάσει τους εργαζόμενους

Τραμπουκισμοί το Σάββατο ενάντια στους απεργούς. Εξόρμηση χτες από το κλαδικό Συνδικάτο και την εργοστασιακή Επιτροπή

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τις προηγούμενες μέρες
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τις προηγούμενες μέρες
Εξόρμηση έξω από το εργοστάσιο του ΝΙΚΑ, πραγματοποίησαν χτες τα μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στο «ΝΙΚΑ», μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής, ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις που έκανε η εργοδοσία την προηγούμενη βδομάδα. Ανάμεσα στους απολυμένους ήταν όλα τα εκλεγμένα μέλη τις Εργοστασιακής Επιτροπής.

Οι απολύσεις έγιναν μια μέρα μετά την πανελλαδική απεργία και λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή της Επιτροπής. Αμέσως οι εργαζόμενοι «κατέβηκαν» σε απεργία, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων. Το Σάββατο το πρωί η εργοδοσία χτύπησε την απεργία. Οπως καταγγέλλει η Εργοστασιακή Επιτροπή, με τραμπούκικο τρόπο επιτέθηκε στην περιφρούρηση, με γνωστά «τσιράκια» και «σεκιουριτάδες». Με εκβιασμούς και απειλές προσπάθησε να διασπάσει τους εργαζόμενους. Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, Επιτροπή και Συνδικάτο αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας.

Στη διάρκεια της χτεσινής εξόρμησης, ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τον αγώνα που έγινε. Χαιρέτησαν τη στάση της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που βρέθηκαν στην πύλη, ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις. Με ανακοίνωσή τους, Συνδικάτο και Επιτροπή, επισημαίνουν:

«Θέλουν να ξεμπερδεύουν με αυτούς που βγαίνουν μπροστά για να περάσουν άλλα σχέδια χωρίς να σηκώνει κανένας κεφάλι. Ακούγονται φήμες ότι σχεδιάζουν να κλείσουν το εργοστάσιο και να μεταφέρουν μηχανήματα και παραγωγή στη Λαμία στις εγκαταστάσεις της "Chipita", η οποία έχει ήδη μεταφέρει μέρος της παραγωγής στη Βουλγαρία. Ακούγεται ότι θέλουν να πουλήσουν το οικόπεδο στη "Folli Follie". Θέλουν όμως να φορτώσουν το κλείσιμο στους εργάτες και τις απεργίες.

Δεν κλείνει μια εταιρεία με 2-3 μέρες απεργία. Κανένα εργοστάσιο δεν το έκλεισαν οι αγώνες των εργαζομένων, αλλά πάντοτε το κυνήγι των κερδών των βιομηχάνων. Ούτε περίπτερο δεν κλείνει με 2 μέρες απεργία! Θέλουν να ρίξουν σε μας την ευθύνη, ενώ ήδη έχουν πάρει την απόφαση. Ξηλώσανε την Εργοστασιακή Επιτροπή για να προχωρήσουν ήσυχα τα σχέδιά τους, τους επόμενους μήνες.

Τώρα χρειαζόμαστε ακόμα πιο γερή οργάνωση και συσπείρωση για να μην περάσουν τα σχέδιά τους, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Ξέρουμε ότι ο φόβος είναι ισχυρός και μεγαλώνει όσο υπάρχει ανεργία, απλήρωτα νοίκια και λογαριασμοί. Ομως δε λύνονται αυτά τα προβλήματα με το "να κάνουμε τον υπάκουο στο αφεντικό", αφού τα κέρδη των εταιρειών εξασφαλίζονται από τη δικιά μας εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ