Τρίτη 12 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρεμβάσεις για το ρεύμα και το νερό των ανέργων

Παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Ωρωπό για τη διευθέτηση του χρέους άνεργου μουσικού πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και η ομάδα της ΟΓΕ στην περιοχή. Οι φορείς της περιοχής έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες παρόμοιες παρεμβάσεις, καθώς οι οικογένειες των ανέργων, των απολυμένων και των απλήρωτων εργαζόμενων αυξάνονται.

Ο άνεργος απευθύνθηκε στο Μουσικό Σύλλογο, καθώς βρέθηκε σε αδιέξοδο. Πριν ένα μήνα, η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα. Προχώρησε σε διακανονισμό για την επανασύνδεση, όμως στην πράξη ήταν αδύνατο να ανταπεξέλθει στο μηνιαίο κόστος της ρύθμισης που έφτανε τα 210 ευρώ, αφού και τα 3 μέλη της οικογένειας είναι άνεργα και στο σπίτι δεν μπαίνει μεροκάματο. Οι αντιπρόσωποι των φορέων απέσπασαν τη δέσμευση της διευθύντριας πως στον υπολογισμό του χρέους δε θα συμπεριλαμβάνονται στο εξής τα δημοτικά τέλη και το χαράτσι και πως δεν θα διακοπεί ξανά η ηλεκτροδότηση.

Παρέμβαση έγινε και στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) από τη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, με την απαίτηση να μην αφαιρεθεί το ρολόι της ύδρευσης από οικοδόμο, που λόγω της ανεργίας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, «είναι εκατοντάδες οι συνάδελφοι που δυσκολεύονται και για τα απολύτως απαραίτητα. Που δεν μπορούν να βάλουν φαΐ στο τσουκάλι για μεγάλο διάστημα, που είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούνε να πάνε στο γιατρό ή να πάρουν τα φάρμακά τους, που τους κόβουν το ρεύμα, το νερό, τους απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, που σταματάνε τα παιδιά τους από τις σπουδές ή τα σταματάνε από τα φροντιστήρια γιατί δεν έχουν να πληρώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ