Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ
Συνεχής ενίσχυση της πολυεπίπεδης συνεργασίας

ΜΟΣΧΑ.--

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Πρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας Σου Κιλιάνγκ είχε την Πέμπτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με θέμα την προώθηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Δεδομένων και των συναντήσεων του Β. Πούτιν, με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ, εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη των δύο χωρών η οποία χαρακτηρίζεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των ετών.

Ο Β. Πούτιν από την πλευρά του αναφερόμενος στις σχέσεις Ρωσίας - Κίνας υποστήριξε ότι όταν η πραγματική συνεργασία σε τομείς όπως το εμπόριο, η οικονομία και η ενέργεια προχωρούν τότε και οι στρατιωτικοί δεσμοί προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς. Ηδη οι δύο στρατοί έχουν προχωρήσει σε κοινές ασκήσεις και η συνεργασία τους χαρακτηρίζεται στρατηγική στον αμυντικό τομέα, με προοπτική ενίσχυσης.

Ο Κινέζος αξιωματούχος από την πλευρά του απέδωσε τη βελτίωση και ενίσχυση των σχέσεων στην προσπάθεια των ηγετών της Κίνας και της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία των δύο χωρών εξαιρετικής σημασίας τόσο για τις ίδιες όσο και για την παγκόσμια «ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ