Κυριακή 3 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εμπρακτη πολύμορφη αλληλεγγύη

Συγκέντρωση υλικού στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Συγκέντρωση υλικού στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Σε μια συνδυασμένη κίνηση, την προηγούμενη Παρασκευή, σε ειδική εκδήλωση στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, η ΚΝΕ παρέδωσε στη Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας, τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα και σχολικά είδη. Υλικό που συγκεντρώθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν στην περιοχή Πατησίων - Κυψέλης - Γαλατσίου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που έχουν οξυμένες ανάγκες, το υλικό μοιράζεται ήδη (μέσα από συνδικάτα και άλλους φορείς που συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή).

Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος έχει αναπτύξει σημαντική τέτοια δράση. Ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες, οργανώνει Λαϊκό Φροντιστήριο για μαθητές, ενώ ανά τακτά διαστήματα ενισχύει με τρόφιμα περίπου εξήντα οικογένειες που έχουν ανάγκη, κυρίως ανέργους και μετανάστες.

Ακόμα, για πέμπτη χρονιά φέτος, στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα σχολείο, το οποίο παρακολουθούν δεκάδες μετανάστες και μετανάστριες μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ