Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11691

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Υπόθεση όλου του λαού η πάλη για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία

ΣΕΛ.  4  -  5
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Λαϊκή επαγρύπνηση. Αυξάνονται ερωτήματα και υποψίες για τις επιδιώξεις της ενέργειας

ΣΕΛ.  6

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 72 πόλεις. Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια. Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη. Στην απεργία καλούν ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ
  • ΚΚΕ: Ολοι στην απεργία στις 6 Νοέμβρη
  • Ενιαία οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι άνεργοι, στη μάχη για την αποτροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφιστεί και των άλλων που σχεδιάζουν.
  • Να γίνει η απεργία βήμα ανάτασης του εργατικού κινήματος, προώθησης της λαϊκής συμμαχίας.
  • Σπάμε το φόβο, τη μοιρολατρία, την εργοδοτική τρομοκρατία.
  • Δίνουμε απάντηση στην υπονόμευση του κινήματος από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.

ΣΕΛ.  12  -  13

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ποιος ωφελείται;

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το γεγονός της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Πρόκειται για ενέργεια που δεν έχει καμία σχέση με την πάλη του λαού, με την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή. Δεν μπήκαμε σε διαδικασία υποθέσεων και τροφοδότησης της σεναριολογίας. Επιμένουμε στο πρώτο και κύριο ερώτημα που θέσαμε εξαρχής: Ποια τα κίνητρα και ποιον εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια;

Σημειώνουμε επίσης πως πρέπει να παρθεί υπόψην ότι η επίθεση γίνεται σε μια περίοδο όπου γίνεται προσπάθεια να οργανωθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο η αντίσταση, οι αγώνες του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση. Επίσης, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να απομονωθεί πολιτικά με όρους μαζικής πάλης, μέσα από τη δραστηριότητα φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Αντικειμενικά, τέτοιες ενέργειες που μυρίζουν προβοκάτσια αποπροσανατολίζουν, καλλιεργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, διευκολύνουν όσους επιδιώκουν να επαναφέρουν και να ξαναζεστάνουν τις ανυπόστατες θεωρίες των δύο άκρων. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και η δράση προβοκατόρικων μηχανισμών, στην πραγματικότητα, βρίσκονται στην ίδια όχθη, αυτή της καταστολής και του χτυπήματος άμεσα ή έμμεσα του εργατικού κινήματος. Δεν μπορεί να τσουβαλιάζονται με τη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Το ΚΚΕ το έχει πάντα αυτό καθαρό και γι' αυτό το λόγο έχει δεχτεί και την κατηγορία ότι κάνει «προβοκατορολογία».

Χρειάζεται, λοιπόν, επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Δεν πρέπει να περάσει ούτε το κλίμα του φόβου, ούτε ο αποπροσανατολισμός. Δεν πρέπει να αδυνατίσει ο αγώνας ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και στην εγκληματική δράση της.

Οπως σημειώνει και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του:

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας, καθώς και σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου στο λαό και να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου».


ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Απεργία προχτές στο Εμπόριο και κοινό μέτωπο για την Κυριακή - αργία

Κλειστά στην πλειοψηφία τους τα εμπορικά καταστήματα

Για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας διαδήλωσαν την Κυριακή εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι - μικρέμποροι, σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο Εμπόριο. Τα ταξικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων και οι δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων, που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, «όργωσαν» όλο το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε πολλές πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  10,   24

Από σήμερα οι αλλαγές στον καθημερινό «Ριζοσπάστη»

Ξεκινώντας, προχτές Κυριακή, τη νέα μορφή του «Ριζοσπάστη» με νέες σελίδες, αλλαγές στη σελιδοποίηση, στη διάταξη των θεμάτων στις σελίδες, στην αρθρογραφία, δίνουμε σήμερα συνέχεια και στο καθημερινό φύλλο. Με τον ίδιο στόχο: Βελτίωση και αναβάθμιση της εφημερίδας, στην προσπάθεια να επιτελέσει το σύνθετο καθήκον της ως όργανο της ΚΕ του Κόμματος, ως καθημερινός σύντροφος για τους εργαζόμενους, τα φτωχά - λαϊκά στρώματα. Με ακόμη πιο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και πλούσιο σχολιασμό για τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, με αναβάθμιση της αρθρογραφίας, ώστε να συμβάλει ακόμη πιο αποτελεσματικά στον εξοπλισμό, δίνοντάς μας μεγαλύτερη δύναμη στην καθημερινή διαπάλη με τον αντίπαλο.



ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
«Σαφάρι» κατά εκατοντάδων χιλιάδων ΕΒΕ και αγροτών

ΣΕΛ.  15
Τραμπούκικη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη

ΣΕΛ.  16
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μαθητικό συλλαλητήριο στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο

ΣΕΛ.  12
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αγροτοδικείο με 86 καταδίκες!

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ