Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σκόπιμες ψευδαισθήσεις

«Εχει αποδείξει νομίζω και η παρούσα κυβέρνηση και η προηγούμενη ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές και αυτό που υπάρχει είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται και δεν έχει διανοηθεί ούτε κατά διάνοια, ούτε προς στιγμή να βγει έξω από αυτό (...) Βρισκόμαστε στην κορύφωση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών (...) Τα συμφωνηθέντα είναι ένα πρόγραμμα βαθιάς και παρατεταμένης λιτότητας, διαρκούς επιτροπείας της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές (...) Ιδιωτικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Δηλαδή τι; Η ανατροπή κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κατάκτησης που αφορούσε τον κόσμο της εργασίας. Αυτά είναι λοιπόν τα συμφωνηθέντα και άρα όλη αυτή η συζήτηση απλά και μόνο αποσκοπεί στο να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι αυτή η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Κάπως έτσι - σε γενικές γραμμές - σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, την προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τι δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Οτι αυτή η κυβέρνηση βεβαίως και έχει κόκκινες γραμμές, μόνο που αυτές ορίζονται απ' τα συμφέροντα της αστικής τάξης, την οποία εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις στα ευρωενωσιακά και άλλα διαβούλια. Οτι το πλαίσιο που κινείται είναι συγκεκριμένο, αλλά για κάθε κυβέρνηση η οποία πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, άρα και της φιλομονοπωλιακής στρατηγικής της. Η μόνη περίπτωση μια αστική κυβέρνηση να βγει έξω απ' αυτό το πλαίσιο είναι η περίπτωση όπου θίγονται βάναυσα συμφέροντα και ανάγκες της αστικής τάξης την οποία εκπροσωπεί. Απέναντι στο λαό δεν υπάρχει καμία περίπτωση, με καμία κυβέρνηση, να «παραβιαστεί» το πλαίσιο που πρόσκαιρα απέκτησε το όνομα «μνημόνιο». Και βεβαίως οι «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις γίνονται στο πλαίσιο της ανισομετρίας των εταίρων, άρα με την πολιτική που απορρέει από την οικονομική δύναμη κάθε κράτους στα πλαίσια της ΕΕ και γενικότερα.

Η συζήτηση με τους όρους που τη διεξάγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσκοπεί παρά στο να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στο λαό ότι μια άλλη, η δική του κυβέρνηση, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του με ακλόνη τη την εξουσία αυτών που τα υπονομεύουν για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά τους και εδραία τη λυκοσυμμαχία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ