Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σωματεία και φορείς για την επέτειο

Aξιόλογες πρωτοβουλίες μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παίρνουν εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία, καθώς και μαθητές.

  • Σήμερα Παρασκευή:

Ο Σύλλογος φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού Αθήνας, διοργανώνει εκδήλωση, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136), με θέμα «Η πάλη του λαού ενάντια στα τάγματα ασφαλείας και τους δοσίλογους την περίοδο της κατοχής και η σύγχρονη πάλη ενάντια στο φασισμό». Ομιλητής: Γρηγόρης Δελημάρης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Η Ενωση Γονέων Καισαριανής και το Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Καισαριανής. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο όπου θα γίνει εκδήλωση για το «ΟΧΙ» του Λαού.

Η Ενωση Γονέων Ιωαννίνων, διοργανώνει εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας στη Στοά ΣΑΡΚΑ (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος).

Στη Ζάκυνθο κορυφώνεται η αντιφασιστική εβδομάδα που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ, με αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 8 μ.μ., στην παλιά Νομαρχία, όπου θα εκτεθούν ζωγραφικά έργα και κείμενα μαθητών.

Η Επιτροπή Αγώνα της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στη σχολή θα ανεβάσει το θεατρικό έργο «Η Αθήνα παλεύει», το οποίο είναι γραμμένο τα χρόνια της κατοχής από τον Χάρη Σακελαρίου.

Τo Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσακισέ τον», στις 8.00 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Η εκδήλωση απευθύνεται στους μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα αλληλεγγύης που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο.

Eκδήλωση με θέμα «Γιατί έγινε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος; Ναζισμός - φασισμός: Η πιο βάρβαρη, εγκληματική μορφή του καπιταλισμού», διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, στις 8 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών (Κίου 25). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί DVD με ιστορικά γεγονότα της εποχής, θα μιλήσει εκπρόσωπος του Παραρτήματος Καλαμαριάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, στις 6 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου προβάλλει την ταινία «Το Αγόρι με τη Ριγέ Πιτζάμα». Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου και προβλέπονται δράσεις για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ο φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον...», στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Θα μιλήσει ο Θόδωρος Αυγήτας και θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του Αλέν Ρενέ «Νύχτα και καταχνιά».

Συζήτηση με θέμα τους αγώνες του λαού κατά του φασισμού - ναζισμού και προβολή σχετικής ταινίας οργανώνει ο Σύλλογος της ΟΓΕ στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στο ΚΑΠΗ της Ν. Χώρας (Ακτή Παπανικολή).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ