Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ομολογίες του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ εκμεταλλεύτηκε την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν για να ανασύρει την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων και για να πετύχει μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Δηλαδή, προσάπτοντας στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά και θέσεις που αυτός δεν έχει (κατά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ιμπεριαλισμού, υπέρ του μαρξισμού, του κομμουνισμού κ.ά.) και συντηρεί τον ευεργετικό για το δίπολο «σκυλοκαβγά» και εμμέσως συκοφαντεί το εργατικό, λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του και την πολιτική του πρωτοπορία, το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να επιβεβαιώσει πως δεν είναι... ελέφαντας. Οτι δηλαδή ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από καλοί και πιστοί διαχειριστές της αστικής εξουσίας, υπέρμαχοι της ΕΕ. Γράφει λοιπόν σε χτεσινό non paper: «Το Die Linke (...) συγκυβερνά με τους Σοσιαλδημοκράτες στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου και είναι πλέον ο αναγκαίος και αναντικατάστατος πολιτικός εταίρος σε μια οποιαδήποτε μελλοντική, εναλλακτική κυβερνητική λύση σε ομοσπονδιακό επίπεδο».

Και κομπάζει πως αντίστοιχη δυναμική - να παίξουν δηλαδή στο αστικό πολιτικό σύστημα, σε αναβαθμισμένη θέση - καταγράφουν κι άλλα αδελφά του κόμματα αναφέροντας: «Στην Ισπανία, σε δημοσκόπηση της "Invymark" με το Λαϊκό Κόμμα στο 27,2% και τους Σοσιαλιστές στο 23,4%, τα ποσοστά της Ενωμένης Αριστεράς φθάνουν στο 14,8%. Στην Πορτογαλία σε δημοσκόπηση της "Eurosondagem" το Μπλόκο της Αριστεράς (BE) συγκεντρώνει 5,9%»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ