Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η δικογραφία για τον Π. Καμμένο

Για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, θα κληθούν να ψηφίσουν το επόμενο διάστημα οι βουλευτές μετά από αίτημα που κατέθεσε στη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του «δίωξη για πρόκληση σε τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος».

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Π. Καμμένου αφορά δηλώσεις του, που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με τις οποίες φερόταν, όπως τον κατήγγειλαν, να προτρέπει τους κατοίκους της Χαλκιδικής - που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους - να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Οι καταγγελίες οδήγησαν σε έρευνα από την Εισαγγελία. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Η δικογραφία στη συνέχεια διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα, για να αποφασιστεί από την Ολομέλεια, βάσει του άρθρου 62 του Συντάγματος «για τη χορήγηση ή μη της απαιτούμενης άδειας, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Π. Καμμένου για αξιόποινη πράξη».

Ο Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του, για το θέμα ανέφερε: «Παραμένω στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής. Στηρίζω τις μανάδες των παιδιών που ποτίζει αρσενικό η κυβέρνηση Σαμαρά, ο Πάχτας και η Ελληνικός Χρυσός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ