Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ψηφίστηκε η τροπολογία που βασίζεται στον «τρομονόμο»

Με ονομαστική ψηφοφορία που έγινε χτες τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε η κυβερνητική τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων ένας αριθμός στελεχών κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της ένταξης σε «εγκληματική οργάνωση» και για «τρομοκρατικές πράξεις», με βάση τις προβλέψεις που υπάρχουν στο γνωστό «τρομονόμο».

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ «παρών» ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Την τροπολογία ψήφισαν τελικά και οι βουλευτές που ανήκουν στην «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αρχικές δηλώσεις τους για «παρών».

Οπως είναι ήδη γνωστό, το ΚΚΕ είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει «παρών». Αιτιολογώντας αυτήν τη θέση η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, τόνισε σε παρέμβασή της στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη πως το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής πρέπει να διωχθεί, να διακοπεί η κρατική χρηματοδότησή της και να καταδικαστεί πάνω από όλα από τον ίδιο το λαό, αλλά ότι παράλληλα «δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να σας βοηθήσουμε να ενισχύσετε το νομικό σας οπλοστάσιο, το οποίο είναι ήδη ενισχυμένο με τον "τρομονόμο". Το νομικό σας οπλοστάσιο βάσει του οποίου και αδυνατίζει ο αγώνας κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του εθνικοσοσιαλισμού, του φασισμού κ.τ.λ. και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η ίδια αυτή η τροπολογία, που θα γίνει νόμος, να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Ξεκαθάρισε δε ότι οι όποιες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δεν καθησυχάζουν και κατήγγειλε πως στόχος είναι να εξισωθεί η κρατική καταστολή, η βία, το καθεστώς της εκμετάλλευσης, αλλά ακόμη και η ναζιστική αντίληψη και πρακτική, με την ταξική πάλη, με τη γενική πολιτική απεργία, με τις καταλήψεις, με τη λαϊκή εξέγερση ή με την κοινωνική επανάσταση και προειδοποίησε: «Μη νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους νόμους εναντίον μας».

Εισήγηση για άρση ασυλίας χρυσαυγιτών βουλευτών

Ομόφωνα χτες η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια την άρση της ασυλίας τεσσάρων ακόμα βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τους Ηλ. Κασιδιάρη και Ηλ. Παναγιώταρο για επεισόδια που έκαναν στον Μελιγαλά, την Ε. Ζαρούλια για παράβαση του νόμου «περί όπλων», επειδή όταν επισκέφθηκε το σύζυγό της Ν. Μιχαλολιάκο, που ήταν προσωρινά κρατούμενος, βρέθηκε στην τσάντα της μια σφαίρα, και τον Σ. Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του δημάρχου Κορίνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ