Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ειδικός εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει τη Χρυσή Αυγή

Από τη ναζιστική συλλογή που βρέθηκε στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα

Eurokinissi

Από τη ναζιστική συλλογή που βρέθηκε στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή νέο αίτημα για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου και Ηλία Κασιδιάρη, για να δικαστούν για το αδίκημα της παράνομης βίας, στη διάρκεια επεισοδίων, κατά του δημάρχου Οιχαλίας - Μελιγαλά Μεσσηνίας, Φίλιππου Μπάμη, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Παράλληλα, με την προχτεσινή απολογία του χρυσαυγίτη δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά και για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης η υπόθεση περνά σε ειδικό εφέτη ανακριτή που θα οριστεί σήμερα από την Ολομέλεια Εφετών. Επιπρόσθετα, ο εφέτης ανακριτής θα αναλάβει όλες τις δικογραφίες, όπως της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά των μελών και στελεχών του ΚΚΕ, επιθέσεις εναντίον μεταναστών, τις οποίες έχει συμπεριλάβει το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο μεταξύ, με εντολή του υπουργού Υγείας, ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, Οθων. Χαραλαμπάκης, ανέστειλε αρχικά για 30 μέρες τα καθήκοντα του χρυσαυγίτη διευθυντή ψυχίατρου Κωνσταντίνου Παρασχάκη, λόγω της σε βάρος του άσκησης ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία. Ο εν λόγω ψυχίατρος χορηγούσε πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας, βεβαιώσεις κατάθλιψης για αναβολές από δικαστήρια κ.ά.

Σε μια παράλληλη έρευνα με εντολή εισαγγελέα ανοίχτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά δύο κοντέινερ που φέρεται να ανήκουν σε φυγόδικο επιχειρηματία, στο σπίτι του οποίου στη Βούλα βρέθηκαν όπλα. Το ένα κοντέινερ έφτασε από το Βέλγιο και μέσω Μάλτας στον Πειραιά τον Μάρτη και από τότε κανένας δεν έχει εμφανιστεί για να το παραλάβει. Περιείχε καναδικό αντιαεροπορικό όπλο του 1940, ενώ το δεύτερο που έφτασε στον Πειραιά από τις ΗΠΑ περιείχε πολυτελές αυτοκίνητο - αντίκα.

Στις αρχές Απρίλη, σχεδόν ένα μήνα μετά την έλευση του κοντέινερ στο Ικόνιο έγινε έφοδος αστυνομικών στις εγκαταστάσεις ιδιωτικού μουσείου στο Κορωπί που ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία. Εκεί βρέθηκαν 52 μη λειτουργικά όπλα για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες, ενώ έλειπαν άλλα 27 που είχαν άδειες. Επίσης, στο σπίτι του επιχειρηματία στην Βούλα βρέθηκαν προχτές μεταξύ άλλων, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Α. Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ