Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τη «θηλιά» στο «λαιμό» οι αγρότες της Καβάλας

Τεράστια τα προβλήματά τους όπως καταγγέλθηκε κατά τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Αγροτικό Σύλλογο, το απόγευμα του Σαββάτου

Από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας
Από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας
Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών της Καβάλας, που παλεύουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους, παρά τα χτυπήματα που δέχονται από την πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το απόγευμα του Σαββάτου με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας.

Στα ήδη πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, με το υψηλό κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, γεωργικά εφόδια κλπ.), την άγρια φορολογία και τις εξευτελιστικές τιμές, έρχεται να προστεθεί και ο σχεδιασμός για αναγκαστική απαλλοτρίωση της γης τους, προκειμένου να περάσει ο αγωγός ΤΑΡ.

Οπως κατήγγειλαν, στη φάση της κατασκευής του αγωγού προβλέπεται να δεσμευθούν συνολικά 20.000 στρέμματα και στη φάση λειτουργίας 6.000 στρέμματα, με το 80% να αφορά καλλιεργήσιμη γη. Οι αγρότες ζητούν να μη διέλθει ο αγωγός από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, να μην καταστραφεί άλλη παραγωγική γη, όπως έγινε προηγούμενα με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κλπ. Περιγράφοντας τα αδιέξοδα που βιώνουν, είπαν χαρακτηριστικά ότι «τώρα πια δεν σφίγγει μόνο το ζωνάρι, αλλά και η θηλιά στο λαιμό».

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ κατανοεί την αγανάκτησή τους και δήλωσε ότι το Κόμμα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να στηρίξει τον αγώνα τους.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ διαφώνησε με τη συμφωνία για τον αγωγό, καθώς η αντίληψή του είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που λέει η κυβέρνηση και από αυτό που προωθούν άλλες δυνάμεις.

Οπως είπε, είναι άλλο να έχεις μια εργατική λαϊκή εξουσία που να μπορεί να συνδιαλέγεται και να κάνει ισότιμες και επωφελείς σχέσεις συνεργασίας με άλλα κράτη και να ωφελείται η χώρα και ο λαός, και άλλο αυτό που γίνεται τώρα, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η ποσότητα του φυσικού αερίου που θα καλύψει εγχώριες ανάγκες και κυρίως η χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια.

Επιπλέον σημείωσε ότι βάζει τη χώρα και το λαό στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων για τους αγωγούς και τους δρόμους μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ