Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Επιχειρεί την ποινικοποίηση της λαϊκής διαμαρτυρίας

Από τις πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις στην Κολομβία που αντιμετώπισαν την κρατική καταστολή
Από τις πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις στην Κολομβία που αντιμετώπισαν την κρατική καταστολή
ΑΒΑΝΑ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Ενω συνεχίζεται ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων στην Αβάνα της Κούβας μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) για το δεύτερο θέμα της κοινής ατζέντας, την πολιτική εκπροσώπηση, η κυβέρνηση επιχειρεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Εφερε στη Βουλή προς ψήφιση τροπολογία που ουσιαστικά ποινικοποιεί τη λαϊκή διαμαρτυρία και τις λαϊκές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται -ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με την αγροτοεργατική απεργία- βάζοντας ποινές ως 3 χρόνια φυλάκιση για παρακώλυση συγκοινωνιών και καταλήψεις κτιρίων. Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στο πλέγμα των μέτρων και νόμων διώξεων των λαϊκών αγωνιστών, της κρατικής τρομοκρατίας που επιβάλλεται για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων.

Εκπρόσωποι του αντάρτικου κινήματος που αντιπαλεύει πάνω από 40 χρόνια την κρατική καταστολή και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, κατήγγειλαν αυτή την ενέργεια που εμφανίζεται με το μανδύα της «εθνικής ασφάλειας και της εξασφάλισης της προόδου». Υπογράμμισαν ότι η κοινωνική διαμαρτυρία έρχεται λόγω της εξαθλίωσης και των απαράδεκτων συνθηκών που έχουν καταδικαστεί να βιώνουν εκατομμύρια λαϊκών ανθρώπων λόγω της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Οι λαϊκοί αγωνιστές συχνά κατηγορούνται για «εξέγερση και στάση» και φυλακίζονται. Πρόσφατη είναι η φυλάκιση κατά τη διάρκεια της απεργίας, του Ούμπερτ Βαγιεστέρος, στελέχους της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην Αγροτική Οικονομία, της Ομάδας στήριξης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στη χώρα, και μέλος της ηγεσίας της Πατριωτικής Πορείας, του συντονιστικού κομμάτων και λαϊκών οργανώσεων, όπου συμμετέχει και το Κολομβιάνικο ΚΚ.

Δολοφονία αγωνιστή

Χτες επίσης καταγγέλθηκε από τον κολομβιανό γερουσιαστή Ιβάν Σεπέδα, της Πατριωτικής Πορείας, η άγρια δολοφονία του λαϊκού αγωνιστή αγρότη συνδικαλιστή Καρλος Εντουάρντο Ολμος, ο οποίος πρωτοστατούσε στην διεκδίκηση γης από ακτήμονες. Βρέθηκε νεκρός και τεμαχισμένος, έργο που αποδίδεται στα τάγματα θανάτου των παραστρατιωτικών που είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των μεγαλοτσιφλικάδων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ