Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Η «Λίνκε» εκλιπαρεί για ... καρέκλα

Ενώ οι βολιδοσκοπήσεις του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος με τους σοσιαλδημοκράτες και τους πράσινους για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία συνεχίζονται, είναι χαρακτηριστική η στάση των οπορτουνιστών του κόμματος η «Αριστερά» (Λίνκε) (στην προεδρία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ), που εκλιπαρεί για πολλοστή φορά να μπει και αυτή στην κυβέρνηση μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες για να διαχειριστεί, εκτός από το τοπικό, και σε ομοσπονδιακό επίπεδο το καπιταλιστικό σύστημα.

Η πρόεδρος του κόμματος Κ. Κίπινγκ σε πρόσφατη δήλωσή της κατηγόρησε το SPD (σοσιαλδημοκράτες) και τους πράσινους ότι «αγνοούν τη θέληση της κομματικής τους βάσης, η οποία κατά βάθος θέλει έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τη Λίνκε». «Το SPD πρέπει να θέσει στην κρίση των μελών του τις επιλογές ενός μεγάλου συνασπισμού ή ενός συνασπισμού σοσιαλδημοκρατών - πράσινων - Λίνκε», τόνισε, και κλείνοντας και το μάτι στους πράσινους είπε ότι το κόμμα της θα μπορούσε μαζί τους να συμβάλει ουσιαστικά σε ζητήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το αδελφάκι του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία δίνει μάλιστα και συμβουλές στο SPD, συνιστώντας του «στο πνεύμα μιας διαπραγματευτικής επιδεξιότητας να αφήνει στις διαβουλεύσεις του με το CDU ανοιχτό και το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τη Λίνκε».

Και με αυτή την τοποθέτηση ο πολιτικός φορέας του οπορτουνισμού στη Γερμανία επιβεβαιώνει ότι αποτελεί μέρος του αστικού πολιτικού συστήματος, διαθέσιμο εταίρο στην καπιταλιστική διαχείριση στη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ