Κυριακή 6 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναμέτρηση με την εξουσία των μονοπωλίων και την ΕΕ

Δημοσιεύεται σήμερα στον «Ριζοσπάστη» ολόκληρη η εισήγηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη 2013

  • Αναντικατάστατος ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για την απόκρουση των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων. Με επαναστατική στρατηγική, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ριζική αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών. Να ανοίξει ο δρόμος, μέσα από την οργανωμένη κίνηση και δράση των εργατικών - λαϊκών μαζών, για να ξεριζωθούν μια για πάντα οι αιτίες που αναπαράγουν τη φτώχεια και τον πόλεμο για τους εργαζόμενους, τα κέρδη και τον πλούτο για τους καπιταλιστές.
  • Η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και τον αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για την εργατική - λαϊκή εξουσία.
  • Η λύση δεν βρίσκεται στον λεγόμενο «εκδημοκρατισμό» της ΕΕ, στον «εξανθρωπισμό» του καπιταλισμού, που προβάλλουν δυνάμεις του οπορτουνισμού.
  • Αποτελεσματική δράση για την οριστική εξαφάνιση του φασισμού συνδέεται με τη λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που θρέφει τους ναζί. Αντιφασιστικά μέτωπα με πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την καπιταλιστική εκμετάλλευση ή αποκρύπτουν τη σχέση του φασισμού με το σύστημα είναι αποπροσανατολιστικά.

ΣΕΛ.  2  -  4

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ