Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Στιγμιότυπο από την χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την χτεσινή κινητοποίηση
Στο υπουργείο Παιδείας διαδήλωσαν χτες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την ασφυκτική κατάσταση στα σχολεία, το χτύπημα στο μορφωτικό δικαίωμα, την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς στην εκπαίδευση.

Την πρωτοβουλία για τη χτεσινή κινητοποίηση είχε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και στο κάλεσμα απευθύνθηκαν ενώσεις και σύλλογοι γονέων της Αττικής. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συνάντησε το διευθυντή του Γραφείου του υπουργού, που επέμεινε ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο την περιγράφουν, δικαιολόγησε την κατάργηση ειδικοτήτων στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, ενώ δήλωσε ότι τα κενά θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών και μέσω ΕΣΠΑ.

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές. Με ζωντάνια, μέσα από τα πανό του 2ου ΓΕΛ και 1ου ΕΠΑΛ Περάματος, του 2ου ΓΕΛ Καλλιθέας και του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν την πολιτική που τους θέλει στην αμάθεια και στην ανεργία, τους στερεί βασικούς όρους για τη μόρφωσή τους, απαιτούσαν έξω οι φασίστες από τα σχολεία. Οι μαθητές ζουν καθημερινά τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, τις συμπτύξεις που φτάνουν στη δημιουργία τμημάτων 30 μαθητών και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το νέο Λύκειο της ημιμάθειας και της τσάμπα εργασίας.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με αιχμή τα ζητήματα των εκπαιδευτικών κενών, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, την πολιτική που οδηγεί στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς στα σχολεία.

Επίσης, μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, έκαναν χτες το πρωί εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών. Κάτω από τη μαζική αντίδραση των εκπαιδευτικών αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ). Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν να μη γίνει καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκτός ΠΥΣΔΕ, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και προειδοποίησαν πως μετά τις μετακινήσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε επίπεδο περιφερειών, θα ακολουθήσουν μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια και στη συνέχεια οι διαθεσιμότητες.

Τρίωρη στάση εργασίας 11 π.μ. - 2 μ.μ. αύριο Παρασκευή και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.30 π.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου ενάντια στις προσπάθειες να φτιαχτούν υπερμεγέθη τμήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ