Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11664

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Συγκροτήθηκε «Πρωτοβουλία» Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο κλείσιμο των εργασιών της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΣ για αγώνες πιο επιθετικούς
  • Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις
  • Ολοι στη δράση για την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Με σχέδιο και επιμονή, ο συναγερμός που σημαίνουν τα ταξικά συνδικάτα μπορεί και πρέπει να βάλει στη δράση ακόμα περισσότερους εργάτες και υπάλληλους. Να ανοίξει η συζήτηση για τις εξελίξεις και τα αιτήματα της κινητοποίησης, για την ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας, με απεργία στις 23 Οκτώβρη, που προτείνει το ΠΑΜΕ. Να γίνει συζήτηση για την ανάγκη να ανασυνταχθεί το κίνημα σε ταξική κατεύθυνση, για το περιεχόμενο της ανασύνταξης, ώστε να γίνει αποτελεσματική η πάλη των εργαζομένων και του λαού.
  • Αύριο η Μέρα Διεθνούς Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ηράκλειο Κρήτης.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αποφάσισε απεργία στις 23 Οκτώβρη.
  • Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στα συλλαλητήρια του Σαββάτου.

ΣΕΛ.  3

Τραμπούκοι των εργολάβων της Ζώνης οι χρυσαυγίτες

Φαίνεται ότι οι χρυσαυγίτες, όταν έστησαν την ενέδρα θανάτου στο Πέραμα, ήταν σε συνεννόηση με εργολάβους. Αλλωστε την επομένη της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, δηλαδή των εργολάβων, προσέλαβε την ομάδα των φασιστών που ήταν στις 8 Αυγούστου με το κλιμάκιο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη και απειλούσαν το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ.


Κανένας εφησυχασμός

Ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ δεσμεύτηκε για τη συνεχή προώθηση μέτρων ενίσχυσης του κεφαλαίου και εξόντωσης του λαού, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα «είναι παράγοντας σταθερότητας», πασχίζοντας να εξασφαλίσει αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή προς όφελος των μονοπωλίων, και μίλησε για ανάκαμψη της οικονομίας προβάλλοντας ξανά το «πρωτογενές πλεόνασμα». Οι δηλώσεις περί σταθερότητας έχουν στόχο να διαμορφώσουν ένα επικίνδυνο μείγμα φόβου και ψεύτικων ελπίδων για το λαό. Ψεύτικες ελπίδες για «καλύτερες μέρες», που δήθεν θα φέρουν η καπιταλιστική ανάκαμψη και το διαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα και δήλωση νομιμοφροσύνης από το λαό για υποταγή στη σημερινή βαρβαρότητα. Ολα δε αυτά στο πλαίσιο διαφήμισης σε Αμερικανούς μεγαλοεπιχειρηματίες των μεγάλων «επενδυτικών ευκαιριών» στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας την πάμφθηνη εργατική δύναμη, τις φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων και τις ιδιωτικοποιήσεις. Ως παράγοντα σταθερότητας προέβαλε την ικανότητα της κυβέρνησης στη δημιουργία συνθηκών υποταγής του λαού στις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου με αυταρχισμό και καταστολή, προπαγανδίζοντας ότι «μετά την εκρίζωση της Χρυσής Αυγής προέχει η ασφάλεια των πολιτών». Ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει. Να γυρίσει την πλάτη στο εμπόριο φόβου και ελπίδας και να μην παγιδευτεί στη δικομματική αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποιος είναι καλύτερος εγγυητής της ομαλότητας, το οποίο μεταφράζεται στο ποιος μπορεί καλύτερα να παγιδεύσει το λαό στο σημερινό αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Η σταθερότητα για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα απαιτεί λαϊκή συμμαχία και πάλη, με κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής του συστήματος που γεννά τα αντιλαϊκά μέτρα, τη βαρβαρότητα και το ναζισμό.



ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Συγκέντρωση - συναυλία χτες ενάντια στη Χρυσή Αυγή

ΣΕΛ.  11
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στον αέρα οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  2
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Αντίσταση στη φορολογική τρομοκρατία

ΣΕΛ.  17
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Κυβέρνηση - ΟΑΕΕ να δώσουν τώρα λύση

ΣΕΛ.  2
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πλαίσιο πάλης στην κινητοποίηση αύριο Πέμπτη

ΣΕΛ.  13
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Μεθοδεύουν κι άλλη μείωση της χρηματοδότησης στα Ταμεία

Η παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία για το 2014 τέθηκε στο τραπέζι της συνάντησης που έγινε χτες στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο. Ηδη ο υπουργός Εργασίας έχει κάνει γνωστό ότι η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό το 2014 θα είναι μειωμένη κατά 2 δισ. ευρώ, που οδηγεί σε περικοπές στις συντάξεις.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ