Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αντιμνημονιακή ρητορεία απ' τη ΔΕΘ

Τις αντιμνημονιακές παντιέρες ανέσυρε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Κατήγγειλε τα «μνημονιακά» κόμματα, αποκλείοντας τη συνεργασία μαζί τους, δεν ήταν όμως εξίσου κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ερώτηση ξεγλίστρησε, λέγοντας: «Είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δύο».

Αλλωστε, εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα υπάρξει δυνατότητα σύγκλισης με κόμματα και βουλευτές ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι για το κόμμα του οι μόνες «κόκκινες γραμμές» αφορούν στα «εθνικά θέματα». «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές», δήλωσε.

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, πάντως, εγκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα για υπαναχώρηση απ' τη θέση για καταγγελία του μνημονίου σ' αυτή περί «επαναδιαπραγμάτευσης». Αποπροσανατολιστική και επιφανειακή ήταν η κριτική του στα άλλα κόμματα της διαχείρισης, ενώ υπερασπίστηκε συμμαχίες με άλλες καπιταλιστικές χώρες, για «διεύρυνση της χρηματοδότησης της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ