Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμική κινητοποίηση στη Λευκωσία

Αντιπολεμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν τη Δευτέρα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), το ΑΚΕΛ και η ΕΔΟΝ, απαιτώντας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ακυρώσει τα όποια σχέδιά της για αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν να αφεθεί ο λαός της Συρίας να λύσει ο ίδιος χωρίς ξένες επεμβάσεις τα εσωτερικά του ζητήματα και να επιλέξει το δρόμο ανάπτυξής του. Ζήτησαν, ακόμη, τη «διάλυση της συμμαχίας που στήθηκε με την έμμεση ή άμεση συμμετοχή του Ισραήλ, της Τουρκίας, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και κάποιων αραβικών δικτατορικών καθεστώτων, που ξεκάθαρο στόχο έχει την υποταγή και ενσωμάτωση της Συρίας στη σφαίρα της επιρροής των ΗΠΑ, κάτι που εξυπηρετεί τα πολυεθνικά μονοπωλιακά συμφέροντα της υφαρπαγής και του ελέγχου του τεράστιου ενεργειακού πλούτου της περιοχής».

Τέλος, απαίτησαν να μη μετατραπεί η Κύπρος σε πολεμικό ορμητήριο στους άδικους πολέμους που εξαπολύουν στην περιοχή οι ιμπεριαλιστές, κάτι που είναι ενάντια στα φιλειρηνικά αισθήματα του κυπριακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ